Férfi kézi: „Bizonyítani akarom, nem véletlenül igazolt át a Fradi”

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.07.30. 08:52
null
Füzi Dániel kettes védőként jobban érzi magát, mint a hármas pozícióban (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros új, mozgékony beállója, Füzi Dániel nem bánja a nagy iramot, a sok futást és leütközést, korábbi csapata ellen pedig már csak tiszteletből is győzne.

 

Az FTC előző idénye is a „mi lett volna, ha” tipikus esete, mivel a bajnokság beszüntetésekor a fővárosi zöld-fehérek a tabella 5. helyén, a még dobogós, eggyel több meccset játszó gyöngyösiektől négy ponttal lemaradva várták a hátralévő nyolc fordulót, amely során a közvetlen riválisok közül a már említett Gyöngyös mellett a Balatonfüreddel is megmérkőztek volna. Persze a nemzetközi porondról talán túl korai lenne beszélni a fiatal ferencvárosi gárda kapcsán, főleg miután a Tatabányára távozó Debreczeni Dávid pótlását nemcsak támadásban, de védekezésben is meg kell oldania Horváth Attila vezetőedzőnek. Az előző kiírásban még az Eger játékosaként 90 gólig jutó Füzi Dániel merőben más stílusú beálló, mint Debreczeni, ám az élvonalban veszprémi színekben bemutatkozó 23 éves kézilabdázó türelemmel várja, hogy „megtalálják” a társak.

„Jól sikerült a beilleszkedésem, hamar elfogadtak a srácok –  mondta lapunknak Füzi. – Azt kaptam, amit vártam: nagy iramot, sok futást és leütközést – már előre figyelmeztettek, hogy a Fradinál minden edzésen keményen kell küzdeni. Amúgy nem bánom, közel áll hozzám ez a fajta kézilabda, valószínűleg ezért is szerződtettek. A felkészülés eddig az egyéni képzés és a fizikai állóképesség megteremtése jegyében telt, ezért messzemenő következtetéseket még nem tudok levonni a játékunkból, ahogy a páros kapcsolatokból sem. Szerintem nem lesz gond, engem is megtalálnak a labdák, ha nem felül, akkor majd alul.”

SOKAT FEJLŐDÖTT EGERBEN

Schuch Timuzsin, az FTC védekezőspecialistája:
„Csak jókat tudok mondani Daniról: amikor Veszprémben felkerült a felnőttek közé, tisztelettudó volt, jól és keményen dolgozott – ez a mai napig nem változott. Sokat fejlődött Egerben, főleg harcosságban, ami nagy erénye lett. Egyelőre próbálgatjuk a különböző felállásokat, de sok munka áll még előttünk. Biztos lesznek hibák a felkészülési meccsek során, amelyeket most kell kijavítani, s nem a bajnokság közben. A tempóra amúgy nem lehet panaszom, az edzéseken nagy iramot diktálnak a srácok.”

A 188 centi magas, 100 kilós Füzi Dániel úgy véli, ezért sokat kell mozognia, mutatnia magát, de mivel ő kevésbé statikus játékos, ezzel nem lesz gondja, s azt sem bánja, ha elzárásokkal a többieket hozza ziccerbe. A csonka évad legeredményesebb beállója olyan átlövőkkel lesz körülvéve, mint a magyar válogatottba a januári Európa-bajnokságon berobbanó Nagy Bence, akire vélhetőleg sokszor lépnek majd ki a védők, így megnyílhat az út előtte. Az FTC új szerzeménye a saját kapuja előtt is feltalálja magát, habár a hármas pozíció eléggé távol áll tőle.

„Tudom, nem kívánságműsor, de kettes védőként jobban érzem magam – folytatta Füzi. – Már csak azért is, mert mellettem Schuch Timuzsin van, akit senkinek sem kell bemutatni. Timut korábbról ismerem, Veszprémben már játszottunk együtt, akkor is sokat segített, most is folyamatosan istápol. A hibákra azonnal lecsap, és elmagyarázza, mit hogyan kell.”

A Tatabánya elleni felkészülési meccsen igazi erőkézilabdát vár a válogatott kerettagságig jutó beálló, aki a Bányász ellen lemérheti, hol állnak védekezésben. A Ferencváros szeptember 4-én a Cegléd ellen kezdi a bajnokságot, majd a 2. fordulóban az Eger otthonába látogat.

„Már nagyon várom az egri vendégszereplésünket, győzni szeretnék volt csapatom ellen. Bizonyítani akarom, nem véletlenül igazolt át a Fradi, és azzal tisztelegni előttük, hogy mindent kiadok magamból.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik