Férfi kézi: az U18-as válogatott tornasikere az Eb-selejtező előtt

Vágólapra másolva!
2012.03.17. 21:01
Címkék
Oroszország, Románia és Magyarország U18-as férfi kézilabda-válogatottja, valamint az MKB Veszprém juniorcsapata lépett pályára csütörtöktől szombatig a százhalombattai Városi Szabadidőközpont csarnokában. A Batta-kupát hibátlan teljesítménnyel a magyar válogatott nyerte meg.

A három nap során felnőttmérkőzésekre emlékeztető színvonallal lepték meg a fiatalok a szépszámú szurkolótábort, és csak egy félidőre tudták megnehezíteni az ellenfelek a magyar gárda dolgát. A Batta-kupát Magyarország nyerte meg, és Stranigg Ferenc vezetőedző nagyon elégedetten nyilatkozott tanítványairól: „Nem szeretnék kiemelni egy játékost sem, mindenki a maximumon teljesített. Kapusaink kiválóan védtek, Borbély Ádám a legjobbnak járó elismerést is megszerezte. A védelem a helyén volt, támadójátékunk példásnak és eredményesnek bizonyult. Biztató volt az összjáték az Eb-selejtező előtt.”Stranigg Ferenc vezetőedző nagyon elégedetten nyilatkozott tanítványairól: „Nem szeretnék kiemelni egy játékost sem, mindenki a maximumon teljesített. Kapusaink kiválóan védtek, Borbély Ádám a legjobbnak járó elismerést is megszerezte. A védelem a helyén volt, támadójátékunk példásnak és eredményesnek bizonyult. Biztató volt az összjáték az Eb-selejtező előtt.”

A százhalombattai torna volt ugyanis a felkészülés utolsó állomása a március végi Eb-selejtező előtt. Bulgáriában sem várnak könnyű ellenfelek a mieinkre, a házigazdán kívül Ukrajna és Svédország ellen kell kivívni az ausztriai Eb-n való indulás jogát.

A torna gólkirályi címét az orosz átlövő, Makszim Kuretkov érdemelte ki 30 góllal, a szakemberek szavazatai alapján a román Dan Emil Racotea lett a legjobb játékos.

BATTA-KUPA, NEMZETKÖZI FÉRFI U18-AS TORNA
1. forduló: Oroszország–Románia 25–25, Magyarország–Veszprém junior 30–23
2. forduló: Oroszország–Veszprém junior 33–33, Magyarország–Románia 33–28
3. forduló: Románia–Veszprém junior 27–24, Magyarország–Oroszország 40–35
A végeredmény: 1. Magyarország 6 pont, 2. Románia 3, 3. Oroszország 2, 4. Veszprém junior 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik