Férfi kézi: Andjelkovicsék megfricskázták Császárékat

Vágólapra másolva!
2013.09.12. 22:57
A Toulouse pontot szerzett a PSG-től a francia kézilabda-bajnokság nyitó mérkőzésén, a több korábbi szegedit (Daniel Andjelkovics, Vladimir Oszmajics) a soraiban tudó hazai csapat a győzelemhez is közel állt, de a 29–29-es döntetlen is nagy eredmény a sztárok sorát felvonultató párizsiak ellen. Császár Gábor két gólt szerzett a PSG-ben.

A Toulouse-nak már a hetedik percben időt kellett kérnie, miután a PSG 5–2-re elment, de szívós munkával 8–8-nál utolérték az ellenfelet. A párizsiaknál Igor Vori húsz perc alatt már két kiállítást is begyűjtött, a találkozó kiegyenlítetten alakult a félidő további részében, a szünetben 16–16 volt az állás. Császár Gábor a játékrész hajrájában váltotta Daniel Narcisse-t irányító poszton.

A magyar irányító, aki két gólt jegyzett a találkozón, a második játékrész első részében kapott nagyobb szerepet. A Toulouse átvette az irányítást, és sokáig meg tudta őrizni háromgólos vezetését. A hatvanadik perchez érve a PSG egyenlíteni tudott, majd a meccs legeredményesebbje, Jérome Fernandez büntetőt hibázott, de a túloldalon is kimaradt a helyzet, így pontot szereztek Andjelkovicsék. A lefújás után nagy volt az öröm a hazaiaknál, akik örömtáncot jártak, majd az öltözőben sörözéssel folytatták az ünneplést.

FRANCIA KÉZILABDA-BAJNOKSÁG, 1. FORDULÓ
Toulouse–PSG 29–29 (16–16)
Ld:
J. Fernandez 9, Ilics 7, ill. Honrubia 7, Melics 5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik