nemzetisport.hu 2018.09.20 11:11 Frissítve: 2018.09.20 14:13

Férfi kézi: „A Veszprémnél normális, hogy magasak az elvárások”

A Kielce kézilabdacsapatával gyakorlatilag mindent megnyert, majd hat sikeres idény után elhagyta a lengyel klubot a Telekom Veszprém kedvéért. A bakonyiak új horvát balszélsője, Manuel Strlek az európai szövetség hivatalos oldalának beszélt arról, hogy milyen érzés volt pályára lépni volt együttese ellen, illetve elmondta elvárásait a szezonnal kapcsolatban.

Manuel Strlek nem felejtette el a Kielce szurkolóit (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A 2018-as Európa-bajnokság álomcsapatába bekerülő játékos rögtön a BL-csoportkör első mérkőzésén szembekerült korábbi csapatával.

„Különleges meccs volt számomra – kezdte Strlek. – Hat gyönyörű évet töltöttem Kielcében, rengeteg barátot szereztem, de ez a sportról szól. Mindenki a legjobbját akarja nyújtani a csapat kedvéért. Minden jót kívánok nekik a Bajnokok Ligájában.”

„Elégedett vagyok azzal, hogy két ponttal kezdtük a BL-t, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs. A Kielce magas kvalitású együttes, ugyanakkor jelenleg sok sérültje van. Számunkra az a legfontosabb, hogy győzelemmel indítottunk.”

A Veszprém alaposan átalakult a nyáron, kérdés, hogy mennyi időbe telik beilleszkedni az újaknak.

„Sok új játékos érkezett, de úgy vélem, hogy mindannyian jól illeszkedünk a csapatba. Természetesen rengeteg segítséget kaptunk olyanoktól, akik már játszottak vagy edzősködtek itt. Csapatként meccsről meccsre fejlődünk, nagyon sok potenciál van az együttesben. Ljubomir Vranjes és Talant Dujsebajev (Strlek korábbi edzője – a szerk.) egyaránt kiváló szakemberek, más játékfelfogással. Örülök, hogy lehetőségem van mindkettejükkel együtt dolgozni.”

A Veszprém nehéz csoportba került a Bajnokok Ligájában, ennek ellenére egyértelműen az a cél, hogy az előző szezonbeli, csalódást keltő szereplést túlszárnyalva ismét ott legyen a gárda a sorozat négyes döntőjében.

„Az a legokosabb, ha mérkőzésről mérkőzésre gondolkodunk, mert csoportunk összes tagja hihetetlenül erős. Szó szerint minden meccsen pontot lehet veszíteni. Hosszú a szezon, de a Veszprémnél normális, hogy magasak az elvárások. A célunk, hogy visszahódítsuk a bajnoki címet és megnyerjük a kupát, ez viszont nem lesz könnyű, mert a Szegednek csodálatos csapata van. A másik dolog, amit el szeretnénk érni, az a final four a BL-ben. Azt pedig már láttuk az elmúlt években, hogy Kölnben bármi megtörténhet.”

2019.07.19 17:32:31

Kézilabda M. Á.

Junior női kézilabdázóink fordulatos mérkőzésen harcolták ki a fináléba jutást Győrben.

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.

2019.06.28 17:24:53

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Mi volt az oka, hogy Nagy László Barcelonában „ragadt”, és vonakodott hazajönni?