Férfi kézi: a Veszprém nem indul a SEHA-ligában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.24. 18:49
A Telekom Veszprém a hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra, hogy nem vesz részt a SEHA-liga 2018–2019-es szezonjában. Alább változtatás nélkül közöljük a klub kommünikéjét.



„Sajnos a 2018–2019-es idényben a Telekom Veszprém nem fog részt venni a SEHA-liga küzdelmeiben, habár sportszakmai okokból előnyösnek tartotta volna azt klubunk, ráadásul Szurkolóink is több izgalmas és magas színvonalú meccsen buzdíthatták volna csapatunkat.

A részvételünk érdekében klubunk a tavasz folyamán javaslatot tett a délkelet-európai versenysorozat lebonyolítási rendszerének megváltoztatására, amelynek lényege, hogy két, öt vagy hat csapatból álló csoportban küzdenének egymással az együttesek a négyes döntőbe jutásért. A felek szóbeli megállapodást kötöttek egymással Kölnben, a Bajnokok Ligája final four ideje alatt, hogy amennyiben a SEHA-liga eszerint átalakítja a küzdelmek menetét, a magyar rekordbajnok ismét rajthoz áll ebben a bajnokságban.

Az elmúlt napokban a SEHA-liga képviselői tájékoztattak minket arról, hogy a két szlovén együttes nem indul a következő idényben a SEHA-ligában, ezért már nem kivitelezhető a Klubunk által javasolt lebonyolítási rendszer, és marad a régi szisztéma, amelyben tíz együttes körmérkőzése dönt a legjobb négy közé jutásról. Ebben azonban a Telekom Veszprém nem tud részt venni, hiszen az tizennyolc-húsz mérkőzéssel többet jelentene a csapatnak az elmúlt szezonhoz képest, amihez rengeteg utazás társulna, s ezzel együtt a verseny- és edzésnaptár már nehezen lenne összeegyeztethető.

Döntésünket közöltük a SEHA-liga vezetőivel. A két fél továbbra is fenntartja az eddig kialakult jó viszonyt, és egy év múlva ismét megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a Telekom Veszprém induljon a délkelet-európai versenysorozatban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik