Férfi kézi: a Veszprém nem bírt a Balatonfüreddel

Vágólapra másolva!
2020.08.15. 15:54
null
Jorge Maqueda (a labdával) lő kapura Bősz Dánielnek (Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata szombat délutáni felkészülési mérkőzésén 26–26-os döntetlent játszott a Balatonfüreddel.


A magyar bajnoki címvédő február óta most először játszhatott nézők előtt, a találkozóra – szigorú biztonsági és higiéniás szabályok betartása mellett – korlátozott szemben beengedtek szurkolókat.

A Veszprém jobban kezdte a mérkőzést, negyedóra játék után 9–5-re vezetett, a fürediek azonban a szünetre egyenlítettek (12–12). A második játékrészben az érezhetően idény eleji formában szenvedő Davis-legénység már nem tudott ellépni vendégétől, a 45. percben 19–19-re állt a meccs, és a végére is maradt a döntetlen (26–26).

Egészen elégedett voltam az első félidővel, mivel a védelem jól dolgozott. Mindenki jól mozgott, és agresszív volt. Mindössze tizenkét gólt engedtünk az ellenfélnek, viszont támadásban sok ziccert hagytunk ki. Reméltem, hogy a második félidőben javítjuk a hibákat, de folytattuk a helyzetek kihagyását. Az első pár meccsen nem volt jó a védelem, viszont a támadás rendben ment. Most jó volt a védelem, de a támadás nem ment. Sokat kell még dolgoznunk, mert nagyon messze vagyunk attól a formától, amiben lennünk kellene. Hétfőtől folytatjuk a munkát – mondta David Davis, a Veszprém vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.

A Veszprém a következő felkészülési meccsét jövő pénteken (augusztus 21-én) a lengyel Kielcével vívja.

KÉZILABDA
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE 26–26
(12–12)
Veszprém: Székely, Corrales – Manaszkov, Jahia 1, Moraes, Tönnesen 1, Nilsson 2, Markussen 3, Ligetvári, Marguc 2, Strlek 1, Blagotinsek 1, Nenadics 3, Mahé, Maqueda 7, Lékai 1, Borozan 4
Balatonfüred: Bősz, Andó – Szűcs 1, Kemény 1, Draskovics 1, Varga M., Bóka 2, Brandt, Szöllősi 5, Malinovic 6, Horváth, Dénes, Seprős, Topic 3, Pedro Rodríguez 2, Sinkel, Ág 1, Kőhegyi, Határ 4
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/1
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Forrás: handballveszprem.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik