Férfi kézi: a Veszprém illő módon fog elbúcsúzni Ortegától – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 16:14
A titoktartás a Veszprém KC-t és a távozó Carlos Ortegát is kötelezi, így csak feltételezhető, de biztosra is lehet venni, hogy a spanyol edző családjának az év végéig nem lehetnek egzisztenciális jellegű gondjai (mint megírtuk, Ortegáék várhatóan decemberig hazánkban maradnak). Békével búcsúztak el egymástól, ezt bizonyítja, hogy a klub a hétvégén a 2012-ben Magyarországra érkező 44 esztendős szakembertől az őt megillető módon fog elköszönni – számolt be róla a Telekom Sporthír Szolgálat.

Ortega, aki játékosként BL-, KEK-, EHF-kupa- és Európai Szuperkupa-győztes is volt, Veszprémbe kerülése előtt a saját hazájában igazán figyelemre méltó eredménnyel nem tudott kirukkolni. Másképpen fogalmazva: a sztárjátékosokat felvonultató veszprémi csapat kiemelkedő teljesítményei javítottak igazán a renoméján.

Kérdés, hogy az ajánlattevők számára mekkora értéket és vonzerőt jelentenek majd a Veszprémmel elért sikerei, így a magyar bajnoki és kupagyőzelmek, a SEHA-liga megnyerése és legutóbb a második helyezés a Bajnokok Ligájában. Idény közben ritkán, vagy csak vészhelyzetben cserélnek vezetőedzőt az élvonalbeli klubok, de nem zárható ki, hogy a szabaddá vált Ortegára valamelyik német, spanyol vagy francia együttes lecsap.

Kérdés, hogy mi lesz a sorsa Ortega eddigi „jobbkezének", a másodedzői tisztet betöltő Xavier Sabaténak. Nem lehetetlen, hogy az új vezetőedző igényt tart rá, ám az is elképzelhető, hogy neki szintén új csapatot kell keresnie...

A Veszprém ezzel a videóval tiszteleg a távozó edző előtt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik