nemzetisport.hu 2019.07.19 16:38 Frissítve: 2019.07.19 17:10

Férfi kézi: a Tatabánya is indul a SEHA-ligában, ezek a csoportok

A férfi kézilabda SEHA-liga végrehajtó bizottsága döntött a 2019–2020-as idény résztvevőiről. A Veszprém mellett másik magyar csapatként a Tatabánya is elindulhat a sorozatban. Utóbbi az A jelű, előbbi a B-csoportba kapott besorolást.

A győztesnek járó trófea

 

Az már korábban eldőlt, hogy a következő kiírásban 12 csapat vesz részt, két hatos csoportban. Aggodalomra adtak ugyanakkor okot az Ukrajnából érkező hírek, melyek arról szóltak, hogy a helyi szövetség nem engedélyezi a Motor indulását az orosz Gazprom szponzorálta ligában.

A mostani hír arra enged következtetni, mégis sikerült dűlőre jutni az ukrán csapat részvételéről. A mezőny a Tatabánya felvételével lett teljes. Vladan Matics együttese összekerült a címvédő Vardar Szkopjéval, míg a Veszprém hatosában szerepel többek között a horvát PPD Zagreb és a fehérorosz Meskov Breszt. Szintén a B-csoportba kapott besorolást a pekingi sportegyetem csapata, amely Zágrábban játssza majd meccseit.

Az új idény szeptember 3-án és 4-én indul. A decemberig tartó csoportkör után a hatosok első két helyezettje közvetlenül a negyeddöntőbe kerül, a többi négy-négy csapat pedig februárban keresztbejátszással dönti el a továbbjutást. A párharcok két mérkőzésből állnak, a márciusi negyeddöntők szintén, az idényt pedig áprilisban a négyes döntő zárja.

A Veszprém korábban kétszer nyerte meg a SEHA-ligát, legutóbbi szereplése alkalmával pedig ezüstérmet szerzett, a Tatabánya viszont most indul először.

FÉRFI KÉZILABDA SEHA-LIGA, 2019–2020
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT

Vardar Szkopje (macedón)
Nexe (horvát)
Tatran Presov (szlovák)
Vojvodina (szerb)
Grundfos Tatabánya (magyar)
Motor Zaporizzsja (ukrán)

B-CSOPORT
PPD Zagreb (horvát)
Meskov Breszt (fehérorosz)
Eurofarm Rabotnik (macedón)
Metaloplasztika Sabac (szerb)
Telekom Veszprém (magyar)
Beijing Sport University (kínai)

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.