Férfi kézi: A szurkolók mindhalálig űzzenek bele a győzelembe - Dujsebajev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.29. 12:46
A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán Portugáliát fogadja Miskolcon Európa-bajnoki selejtezőn. A Mol-Pick Szeged játékosai az EHF-kupa előző szezonjában a Sporting és a Benfica ellen már megtapasztalták a portugál kézilabda erősségét, amely főleg a gyors támadásokra és a lerohanásokra épül. A mérkőzésre napokkal ezelőtt elkelt az összes jegy, így Talant Dujsebajev telt ház, mintegy kétezer néző előtt debütálhat a magyar válogatott kispadján.

Már harmadik napja voltak együtt kedden a férfi kézilabda-válogatott tagjai, de csak második napja gyakoroltak, hiszen vasárnap este csupán kapitánybemutató közös vacsorán vettek részt, amelyen szembesültek a Rióig kinevezett Talant Dujsebajev határozott kéréseivel és szigorú elvárásaival. A miskolci edzőtáborozásra a kapitány kívánságára megérkezett a 18 tagúra szűkített keretből ezúttal sérülés miatt kimaradó Harsányi Gergely, Lékai Máté és Nagy László is.

A kirgiz-orosz-spanyol kapitány szerdán ül először a magyar kispadra. Dujsebajev azt a feladatot kapta és vállalta a kinevezésekor, hogy kijuttatja a válogatottat a 2016-os lengyelországi Eb-re és a 2016-os riói olimpiára. A válogatott szerdán 20.30 órakor Miskolcon telt ház, 2000 néző előtt fogadja Portugáliát, majd vasárnap Kijevben vendégszerepel Ukrajna ellen. A csoport negyedik tagja Oroszország. A csoportokból az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

FÉRFI KÉZILABDA
EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK, 1–2. FORDULÓ
2014. október 29., 20.30, Miskolc: Magyarország–Portugália (Tv: M1)
2014. november 2., 17.00, Kijev: Ukrajna–Magyarország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
MIKLER Roland (MKB-MVM Veszprém), SZÉKELY Márton (Balatonfüred)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (MKB-MVM Veszprém), PÁSZTOR Ákos (Grundfos-Tatabánya)
Jobbátlövők: BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), ANCSIN Gábor (MOL Pick Szeged)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (PSG Handball – francia), SZÖLLŐSI Balázs (Balatonfüred)
Beállók: ZUBAI Szabolcs (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), BÁNHIDI Bence (Balatonfüred), SZÖLLŐSI Szabolcs (Csurgó)
Balátlövők: ILYÉS Ferenc (MOL-Pick Szeged), ZDOLIK Bence (Balatonfüred), BODÓ Richárd (Grundfos Tatabánya), NAGY Kornél (Dunkerque – francia)
Balszélsők: IVÁNCSIK Gergő (MKB-MVM Veszprém), VARSANDÁN Milán (B.Braun Gyöngyös)

Szövetségi kapitány: Talant DUJSEBAJEV
Edző: SÓTONYI László
Csapat-koordinátor: BARTÓK Csaba

PORTUGÁL KERET
Kapusok:
Ricardo Candeias (Sporting), Hugo Figueira (Benfica), Alfredo Quintana (Porto)
Szélsők: Fábio Antunes (ABC Andebol SAD), Ricardo Moreira (Porto), Pedro Portela (Sporting), Pedro Solha (Sporting)
Beállók: José Costa (Benfica), Tiago Rocha (Orlen Wisla Plock)
Irányítók, átlövők: Bosko Bjelnovic (Sporting), Wilson Davyes (Nantes), Gilberto Duarte (Porto), Fábio Magalhaes (Sporting), Claudio Pedrosa (Benfica), Nuno Roque (Porto), Jorge Silva (Anaitasuna), Rui Silva (Sporting), Pedro Spínola (Sporting)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik