Férfi kézi: a szemüvege miatt nem engedték játszani

Vágólapra másolva!
2016.11.11. 20:28
null
Rui Silvát korábban mindig engedték szemüvegben játszani (Fotó: fcporto.pt)
A Portugál Kézilabda-szövetség magyarázatot vár az Európai Kézilabda-szövetségtől Rui Silva ügyében. A Porto irányítója a szemüvege miatt nem játszhatott a Portugália–Szlovénia Eb-selejtezőn.


Rui Silva évek óta speciális sportszemüvegben játszik, ezzel eddig semmilyen problémája nem akadt. Múlt szerdán a Németország–Portugália Eb-selejtezőn is abban lépett pályára – három gólt szerzett –, négy nappal később azonban a szlovénok elleni hazai selejtezőjükön nem engedte játszani a mérkőzésre kirendelt spanyol EHF-ellenőr, Tono Huelin. Ezt tíz perccel a kezdés előtt közölte, a 23 éves játékos szemüvegére hivatkozva.

„Rui Silva négy nappal korábban a Németország–Portugália mérkőzésen hasonló körülmények között lépett pályára, ahogy több tucat másik nemzetközi mérkőzésen is az utóbbi években – áll a portugál szövetség által az EHF-nek címezett levélben. – A portugál–szlovén mérkőzést vezető bírókettős dirigálta a 2014-es Skjern–Sporting EHF-kupa-találkozót is, amelyen Rui Silva is játszott, ugyanebben a szemüvegben, és akkor semmilyen szabálytalanságot vagy problémát nem jeleztek ezzel kapcsolatban.”

A levelet hétfőn küldték a portugálok az európai szövetségnek, amely azóta még nem válaszolt rá.

Az ibériaiak Rui Silva nélkül is felvették a versenyt Szlovéniával, amellyel kisebb meglepetésre 26–26-os döntetlent játszottak.

Nem a Porto irányítója egyébként az egyetlen kézilabdázó, aki szemüvegben játszik. A leghíresebb ilyen játékos a lengyel Karol Bielecki, aki azóta visel védőszemüveget, hogy 2010-ben egy Horvátország elleni felkészülési meccsen a bal szemére megvakult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik