Férfi kézi: a szegedi gólrekorder és Eklemovics is visszavonult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 11:08
null
Eklemovicsnak sok szép emléket köszönhetnek a szegedi és a veszprémi szurkolók (Fotó: NS-archív)
Visszavonult Eklemovics Nikola, a szerb és a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi irányítója.

A 37 éves belgrádi születésű játékos az elmúlt szezonban Nagybányán szerepelt, és román bajnoki címet és kupagyőzelmet szerzett. A hetmeteres.com beszámolója szerint Eklemovics aktív pályafutását követően is marad Nagybányán, és a klub tanácsadójaként tevékenykedik tovább.

Eklemovics mindkét, nemzetközileg is meghatározó magyar klubban megfordult: 1999-ben került a Pick Szegedhez, majd 2004-ben szerződött a Veszprémhez, és a lengyel Wisla Plockhoz 2011-ben történő igazolásáig a királynék városában játszott, tagja volt a 2008-ban KEK-győzelemig menetelő csapatnak. Eklemovics 2008-ban kapta meg az állampolgárságot, és ölthette először magára magyar nemzeti csapat mezét.

A szakportál hírt adott arról is, hogy befejezi aktív pályafutását a Pick Szeged és a szlovák válogatott korábbi ásza, Frantisek Sulc. Az irányító-átlövő Katarban játszott utolsó szezonjában.

A Fero becenevű játékos a Lehvija színeiben vereséggel búcsúzott karrierjétől. Sulc a 2000-es évek közepétől Németországban légióskodott, majd 2010 és 2014 között volt a Szeged játékosa, három és fél idényt töltött Magyarországon. A Tisza-partiak BL-gólrekordere (205 találatot jegyzett a legrangosabb sorozatban) az előző szezon közben igazolt Katarba. Máig emlékezetes a Dinamo Minszk ellen egy meccsen szerzett 17 gólja.

Eklemovics utolsó veszprémi gólja


Frantisek Sulc néhány emlékezetes mozdulata

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik