Férfi kézi: a Szeged kiemelt lesz az EHF-kupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 18:47
Megérkezett az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos levele a Pick Szegedhez, amelyből kiderül, hogy az EHF-kupában induló együttes kiemelt lesz a 3. forduló sorsolásakor, amelyet október 22-én tartanak Bécsben.

A pickhandball.hu beszámolója szerint biztos, hogy a legjobb 32 között nem kaphatják ellenfélül a francia Montpellier-t, a német Füchse Berlint és Hannovert, a spanyol Leónt, a dán Aarhus Haandboldot, a szlovákiai Tatran Presovot, a görög AEK Athént, a szerbiai Vojvodinát, a bosnyák Borac Banja Lukát és az osztrák Alpla HC Hard csapatát.pickhandball.hu beszámolója szerint biztos, hogy a legjobb 32 között nem kaphatják ellenfélül a francia Montpellier-t, a német Füchse Berlint és Hannovert, a spanyol Leónt, a dán Aarhus Haandboldot, a szlovákiai Tatran Presovot, a görög AEK Athént, a szerbiai Vojvodinát, a bosnyák Borac Banja Lukát és az osztrák Alpla HC Hard csapatát.

Egyelőre hosszú lenne felsorolni, hogy kik lehetnek az ellenfelek, hiszen a második forduló a jövő hétvégén kezdődik, majd a visszavágókat rá egy hétre rendezik. Egy biztos: két magyar csapat is áll még, a Csurgó a spanyol Aragón ellen csatázik, míg a Tatabánya a svéd Lugival mérkőzik.

A legismertebb csapat a mezőnyben a svájci Schaffhausen, amely tavaly éppen a Pickkel volt egy BL-csoportban, de a francia Chambery vagy a szerb Partizan Beograd és a szintén francia Nantes sem számít kutyaütő csapatnak – utóbbi kettő éppen egymás ellen mérkőzik.

A harmadik körben oda-vissza vágós rendszerben dől el a továbbjutás. Amelyik csapat továbbjut, az 2014-ben már csoportmeccseket játszik, az EHF négyfős csoportokat alakít majd ki, amelyből az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé. Itt megint oda-vissza vágós rendszerben zajlik a kupa, majd kialakul a legjobb négy mezőnye, amely a BL-hez hasonlóan négyes döntőben dönti el, hogy ki nyeri meg az EHF-kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik