nemzetisport.hu 2016.09.29 13:39 Frissítve: 2016.09.29 14:01

Férfi kézi: a sikerkapitány átadja a helyét Franciaországban

Tizenöt év után átadja a helyét a francia férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Claude Onesta. A szakember a jövőben a válogatott általános menedzsere lesz, míg örökébe eddigi segítője, a nemzeti csapatot az elmúlt időszakban már gyakorlatilag nagy tornákon is meccselő Didier Dinart lép.

Claude Onesta fokozatosan adta át a helyét Didier Dinart-nak (Fotó: AFP)

 

A kézilabdázóként a világ egyik legjobb védekező játékosaként hírnévre szert tevő Dinart munkáját egy másik korábbi kétszeres olimpiai bajnok, az irányító Guillaume Gille fogja segíteni – jelentették be a francia szövetség szerdai sajtótájékoztatóján.

Onesta továbbra is szerepet vállal a válogatott reprezentációjából, így tartja a kapcsolatot a szponzorokkal és a médiakötelezettségek egy részét is magára vállalja. „Könnyebb lesz megtalálniuk a ritmust, ha csak a pályán lévő feladataikra kell összpontosítaniuk – utalt Dinart-ékra Onesta. – Aztán eljön az idő, amikor végképp visszavonulok, és már csak ők lesznek hivatalban.”

A hírről beszámoló európai szövetség holnapja megjegyzi, hogy száz nappal a hazai világbajnokság kezdete előtt különösnek tűnik a döntés, hogy a sikeredző félreáll, ám Onesta szerint a változások szükségszerűek.

„Rizikót vállalunk, ám az volna a hibánk, ha ezt nem tennénk meg. Nincs garancia rá, hogy ez az új felállás működik, ám egy ideje azt éreztem, hogy változtatnunk kell” – mondta az 59 éves szakember.

Onesta azt is elárulta, hogy a keretek kialakításában, a kiválasztásban szabad kezet ad Dinart-éknak.

„Ők fognak válogatni, ez egyértelmű, de ha azt látom, hogy valami nem stimmel, akkor jelezni fogom” – fogalmazott az általános menedzser, aki 2008 óta sorozatban háromszor vezette olimpiai döntőbe a franciákat, miközben nyert három-három világ- és Európa-bajnokságot is az elmúlt évtized legjobb csapatával.

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!

2020.02.12 18:28:23

Kézilabda H. Á.

Nem sikerült a visszavágás az őszi vereségért: a Veszprém Kielben is kikapott, a németek a csoportelsők.

2020.02.11 21:25:15

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda tulajdonképpen egy Amerikának „méretezett” sportág a maga intenzitásával, keménységével és gólgazdagságával.

2020.02.07 19:30:05

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

A Mol-Pick Szeged válogatott beállója még csak 25 éves, de posztján már a világ egyik legjobbja.