Férfi kézi: a PSG-től igazolt irányítót a Tatabánya

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 12:32
null
Sadou N'Tanzi Tatabányára igazolt (Fotó: Mol Tatabánya KC)
A férfi kézilabda NB I-ben harmadik helyen álló Mol Tatabánya KC közösségi oldalán számolt be róla, hogy nyártól a csapatnál folytatja pályafutását a Paris Saint-Germaintől érkező 23 éves irányító, Sadou N’tanzi.

A 23. életévét épp január 7-én betöltő N’tanzi 2008-ban a Savigny-sur-Orge-nál kezdett kézilabdázni, gyors fejlődésének köszönhetően pedig 18 éves korában szerezte meg őt a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain, melynek akadémiája után a felnőttek között 2019 áprilisában mutatkozott be.

A francia utánpótlás-válogatott irányítót a 2018-as U18-as Európa-bajnokság legjobb játékosának választották meg posztján, köszönhetően 41 góljának is.

N’tanzi 2020-ban írta alá első profi szerződését, majd az idényt kölcsönben a Toulouse-nál töltötte.

Az irányító a 2022–2023-as kiírásra visszatért Párizsba, s tagja volt a bajnokságot, a Francia Kupát és a francia Szuperkupát megnyerő csapatnak, de nem marad a PSG-nél, nyártól ugyanis már a Mol Tatabánya KC-t erősíti.



A Komárom-Esztergom vármegyei csapat az új év elején jelentette be, hogy visszatér a csapathoz a görög AEK Athéntól a szerb szakember, Dragan Djukics, aki a tavaly nyáron kinevezett Tombor Csabát váltja. A klub ezt követően hat játékosával hosszabbított szerződést, majd megszerezte a cseh válogatott Matej Havrant is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik