N. P. 2020.05.23 10:47 Frissítve: 2020.05.23 10:57

Férfi kézi: a norvégok szeretnének lenni a legjobban edzett válogatott

Nem tétlenkedik a norvég férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Christian Berge, aki a járvány okozta helyzetből próbál előnyt kovácsolni. A szakember és stábja komoly erőnléti edzéseket írt elő a keret tagjainak.

 

Berge előnyt kovácsolna a járvány okozta helyzetből (Fotó: AFP)

A koronavírus adta helyzetre lehetőségként tekintettünk, hogy valami olyasmibe fogjunk, ami a jövőben a különbséget jelentheti” – mondta a norvég Verdens Gangnak Berge, akinek az a célja, hogy a 2021-es egyiptomi világbajnokságot és a tokiói olimpiát is megnyerje csapatával. A programot az erőnlétért felelős Ole Martin Viken állította össze.

Nem tudom, a többiek mivel foglalkoznak, lehet, egész nap csak a kanapén ücsörögnek, de mi a világ legjobban edzett válogatottja leszünk, mire ennek az egésznek vége lesz – folytatta a kapitány.

Berge azonban nemcsak fizikailag, mentálisan is formába szeretné hozni az övéit, miután Norvégia 2017 óta háromszor jutott világversenyen a legjobb négy közé, ám mégsem tudott aranyérmet szerezni.

Az egyetlen bökkenőt a flensburgi Magnus Röd sérülése jelenti, aki még a januári Európa-bajnokságon esett ki, az elmúlt hónapokban felépült, a hirtelen jött megterheléstől azonban ismét sérült lett – ennek nem örültek a német klubnál.

A játékosok az otthonukban alakítottak ki „edzőtermet”, habár a gyakorlásokat eleinte hátráltatta, hogy a skandináv országban sok helyen kiárusították a súlyzókat és az egyéb felszereléseket.

Többeket hazaengedtek külföldi klubjuktól – Röd mellett Sander Sagosen, Sander Överjodet, Kristian Saeveras és Torbjörn Bergerud tartozik ebbe a csoportba –, ezt kihasználva együtt edzettek az oslói olimpiai központban, így egymást is tudták húzni a tréningeken.

A norvég szövetségi kapitány június elején találkozott volna a játékosaival egy összetartásra, amelyet azonban le kellett fújnia. Egyelőre csak reményét tudta kifejezni, hogy a januári világbajnokság a tervek szerint megtartható lesz Egyiptomban.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.