Férfi kézi: A lehető legerősebb, vegyes csapattal kell kiállnunk – Vranjes

Vágólapra másolva!
2018.05.29. 11:54
Elindult a magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn a Tokióba vezető úton – a budaörsi edzőtáborba. Bizakodunk, hogy ki is jut a 2020-as nyári játékokra, ám a földön járunk, ezért arról sem feledkezhetünk meg, hogy Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány gárdájának borzalmasan rögös úton kell végigmennie.

Pontosan tudjuk, milyen hatalmas vállalkozásba kezdünk, és azt is, hogy hozzánk hasonlóan nagyon sok válogatottnak Tokió a legfőbb célja, persze a szlovénnak is, amelyet júniusban a világbajnoki részvételért kell legyőznünk – mondta Vranjes a Nemzeti Sportnak. – Áprilisban a siófoki felkészülési tornán több fiatal bizonyíthatott, közülük a legjobbakra újra számítok. Ugyanakkor a lehető legerősebb, hogy úgy mondjam, vegyes együttessel kell kiállnunk a jövő hét végén Koperben, majd a június tizenharmadikai visszavágón Veszprémben. A fiatalok összefogását a keretbe visszatérő Nagy Lászlótól és Ilyés Ferenctől, valamint a többi, nagyobb tapasztalatú játékostól várom.”Pontosan tudjuk, milyen hatalmas vállalkozásba kezdünk, és azt is, hogy hozzánk hasonlóan nagyon sok válogatottnak Tokió a legfőbb célja, persze a szlovénnak is, amelyet júniusban a világbajnoki részvételért kell legyőznünk – mondta Vranjes a Nemzeti Sportnak. – Áprilisban a siófoki felkészülési tornán több fiatal bizonyíthatott, közülük a legjobbakra újra számítok. Ugyanakkor a lehető legerősebb, hogy úgy mondjam, vegyes együttessel kell kiállnunk a jövő hét végén Koperben, majd a június tizenharmadikai visszavágón Veszprémben. A fiatalok összefogását a keretbe visszatérő Nagy Lászlótól és Ilyés Ferenctől, valamint a többi, nagyobb tapasztalatú játékostól várom.”

AZ ELLENFÉL SZTÁRJAI

A montenegrói Veszelin Vujovics, az olimpiai és világbajnok balátlövő dirigálta vb-bronzérmes Szlovénia kerete is teljes. Tagja a veszprémi Blaz Blagotinsek és Gasper Marguc, a volt szegedi, jelenleg zágrábi Urh Kastelic, valamint a frissiben BL-győztes montpellier-i Vid Kavticnik, a kieli Miha Zarabec, a barcelonai Jure Dolenec és a plocki Igor Zabic.

Ránézve a névsorra, nem kell különleges tudomány a rutinosak megtalálásához. A kulcspozíciók mindegyikére jut egy-kettő: a kapuban Mikler Rolandot, a belső posztokon Balogh Zsoltot, Lékai Mátét, Schuch Timuzsint, de már Bánhidi Bencét és Bodó Richárdot is közéjük sorolhatjuk.

A héten csütörtök estig edzünk Budaörsön, és azt tervezem, hogy csak minimális lesz az erőnléti munka, több a kézilabda – folytatta Vranjes. – A lényeg, hogy újra összeszokjanak a taktikai párok és hármasok, akikkel áprilisban elégedett voltam. Innen folytatjuk.”

A jövő héten a siófoki sportcsarnokban gyakorol a keret, amelyhez a tervek szerint csatlakozik három idegenlégiós, a lemgói Bartók Donát, a plocki Borbély Ádám és a nantes-i Faluvégi Rudolf, aki vasárnap tartalékként ott volt a kölni BL-döntőn, de nem lépett pályára.

FÉRFI KÉZILABDA. VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK
1. MÉRKŐZÉS
Június 9., 20.00, Koper:
Szlovénia–Magyarország (Tv: Duna World)
VISSZAVÁGÓ
Június 13., 19.00, Veszprém:
Magyarország–Szlovénia (Tv: M4 Sport)

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE A SZLOVÉNIA ELLENI VB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok: Borbély Ádám (Orlen Wisla Plock – Lengyelország), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Országh Ádám (Dabas KC VSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo – Németország), Nagy László (Telekom Veszprém)
Irányítók: Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Faluvégi Rudolf (HBC Nantes – Franciaország), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE)
Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes

A SZLOVÉN FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok:
Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urh Kastelic (PPD Zagreb – Horvátország), Urban Lesjak (Celje PL)
Jobbszélsők:
Blaz Janc (Vive Kielce – Lengyelország), Gasper Marguc (Telekom Veszprém – Magyarország), Gal Marguc (Celje PL)
Jobbátlövők: Jure Dolenec (Barcelona – Spanyolország), Vid Kavticnik (Montpellier HB – Franciaország), Ziga Mlakar (Celje PL)
Irányítók: Marko Bezjak (Magdeburg – Németország), Rok Ovnicek (Gorenje Velenje), Aleks Vlah (Koper), Miha Zarabec (THW Kiel – Németország)
Beállók: Blaz Blagotinsek (Telekom Veszprém – Magyarország), Matej Gaber (Mol-Pick Szeged – Magyarország), Matic Suholeznik (Celje PL), Igor Zabic (Wisla Plock – Lengyelország)
Balátlövők Nik Henigman (Riko Ribnica), Borut Mackovsek (Celje PL), Gregor Potocnik (Gorenje Velenje)
Balszélsők: Darko Cingesar (Pays d'Aix UC – Franciaország), Niko Medved (Gorenje Velenje)
Szövetségi kapitány: Veszelin Vujovics

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik