Férfi kézi: a Barcelona a Kiel átlövőjét akarta - megkapta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 18:43
null
Vael Dzsalluz melegebb vidékre költözik (Fotó: thw-provinzial.de)<br />
A Barcelona férfi kézilabdacsapata megszerezte Vael Dzsalluzt a Kieltől. A 23 éves tunéziai balátlövő csütörtökön már alá is írta kétéves szerződését, miután átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon a katalán klubnál.

 

Vael Dzsalluz egy évvel ezelőtt a hazájából, Tunéziából igazolt Kielbe, ahol azonban nem sok időt tölthetett a pályán. Domagoj Duvnjak és Joan Canellas érkezésével a következő szezonban sem lett volna jobb a helyzete ilyen szempontból, ami kedvezett a balátlövőt kereső Barcelonának.

„Miután a Barcelona közölte velünk, hogy szeretné megszerezni Vaelt, leültünk egymással és megbeszéltük, hogy mi a legjobb neki – nyilatkozta Alfred Gíslason, a Kiel vezetőedzője a klubja honlapjának. – Vaelnek sokat kell játszania, hogy taktikailag tovább fejlődjön. A Barca ezt garantálni tudja neki, mi viszont a Bundesligában nem. Ezért úgy döntöttünk, hogy a klubváltás szolgálja a legjobban a további fejlődését.”

A tunéziai válogatott Dzsalluz 16 BL-mérkőzésen 34 gólt szerzett a Kiel színeiben az előző szezonban, és az első afrikai játékos lett, aki pályára lépett és gólt szerzett a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. Összesen 52 meccsen 80-szor volt eredményes a „zebráknál”.

Nem ő az egyetlen kézilabdázó, aki ezen a nyáron a Kiel mezét a Barcelonáéra cseréli, korábban ugyanis az izlandi balszélső, Gudjón Valur Sigurdsson szintén ezt az utat járta be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik