Férfi kézi: a bajnoki cím után egyből edzőt váltott a PSG

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.05. 13:16
A csütörtökön megszerzett francia bajnoki cím után edzőt váltott a PSG férfi kézilabdacsapata, és bejelentette, a jövőben Zvonimir Serdarusic felel a szakmai munkáért.

Philippe Gardent ugyan francia bajnoki címet és Francia Kupát is nyert a csütörtökön véget érő szezonban a PSG-vel, de sokan őt okolták, amiért nem tudta kihozni a számos sztárjátékost felvonultató keretből a maximumot. Emlékezhetünk rá, hogy éppen a Veszprém búcsúztatta a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a párizsi együttest. Gardent közben a Toulouse kispadját foglalta el.

Serdarusic érkezése már egy ideje a „levegőben lógott", és a PSG most hivatalosan is bejelentette, a következő két évben ő irányítja a csapatot. A horvát-német mesteredző korábban másfél évtizeden át volt a THW Kiel sikereinek fő letéteményese, 1993 és 2008 között nyolc német bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

Többek között Nikola Karabaticot is ő vitte a Kielhez, márpedig a világklasszis átlövő Párizsba szerződése is már egy ideje téma a sajtóban. Serdarusic kinevezésével felgyorsulhatnak az események, és maga Karabatic is elismerte a héten, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a PSG-vel, ám állítása szerint még nem írt alá semmit. Mint ismert, a PSG kivásárolná barcelonai szerződéséből a játékost, akinek testvére, Luka is Párizsba költözhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik