Férfi kézi: 3 góllal nyert a válogatott az év utolsó meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.23. 17:33
null
Nagy László az év utolsó meccsén is nagyot küzdött (Fotó: mksz.hu)
A magyar férfi kézilabda-válogatott Pécsen felkészülési mérkőzésen 31–28-ra legyőzte Egyiptomot.

A keretből hiányoztak azok a biztos kerettagok (Gulyás Péter, Balogh Zsolt, Schuch Timuzsin, Zubai Szabolcs, Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő, Vadkerti Attila), akikről azt gondolta Talant Dujsebajev kapitány, hogy az átlagosnál nagyobb terhelést kaptak a Bajnokok Ligájában, a SEHA-ligában és a bajnokságban, míg Zdolik Bence lábsérülés miatt hiányzott.

A Pécsen megrendezett találkozót a vendégek kezdték jobban, a mieink hat percen keresztül nem találtak a kapuba, ekkor Harsányi Gergely lőtt gólt hetesből. A félidő közepéig még tartottuk a lépést az egyiptomiakkal, de a szünetre már kétgólos előnnyel mentek a vb-re készülő „Fáraók”.

Már negyven perc is eltelt a mérkőzésből, amikor a magyar válogatott először megszerezte a vezetést, ám hamar újra el is veszítette azt. Az utolsó tíz percre 23–23-as döntetlennel érkeztek meg a felek, ezt az időszakot azonban Nagy Lászlóék 8–5-re megnyerték, így 31–28-as sikerrel zárták a 2014-es évet.

Dujsebajev kapitány legközelebb január 3-án hívja össze legjobbjainkat, azt követően kéthetes edzőtáborozás kezdődik.

FÉRFI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Egyiptom 31–28
Pécs.
Vezette: Andorka, Hucker (magyarok).
MAGYARORSZÁG: Székely, Mikler (kapusok), Ancsin 4, Bánhidi 3, Bodó 2, Császár, Gazdag, Gerdán, Harsányi 5 (2), Lékai 1, Nagy K. 2, Nagy L. 5, Pásztor Á. 3, Szöllősi Ba. 2, Szöllősi Sz. 3, Varsandán M. 1. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.
EGYIPTOM: Bakir, Khalil, Hendawy (kapusok), Abdelrahman 3, Abou Ebaid, Aly, Amer 3, El-Ahmar 8 (1), El-Bassiouny 1, El-Deraa 1, El-Masry, El-Wakil 2, Hashem 2, Issa 1, Mohamed, Nawar, Radwan 3, Ramadan 4, Soliman. Szövetségi kapitány: Marwan Ragab.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

Forrás: mksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik