Fehéroroszország: eddig tartott a férfi kézibajnokság, bajnok a Meskov Breszt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 19:35
Szombaton két mérkőzésre még sor került a fehérorosz férfi kézilabda-bajnokságban, utána azonban az a döntés született, hogy azonnali hatállyal beszüntetik a küzdelmeket, és a listavezető Meskov Bresztet kinyilvánítják bajnoknak.

Európában utolsóként Fehéroroszországban zajlottak még a bajnoki csatározások a kézilabda világában, ám a koronavírus-járvány terjedése miatt szombaton a szovjet utódállamban is berekesztették a küzdelmeket, egyúttal bejelentették, hogy a jelenlegi bajnokságot később már nem is folytatják.

A végső helyezésekről az aktuális pozíciók alapján döntöttek, ennek értelmében az éllovas Meskov Breszt sorozatban hetedszer, összességében 12. alkalommal lett aranyérmes. A csapat tagja két volt veszprémi játékos, a horvát Ivan Pesic és a francia William Accambray is. A Breszt a Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényében a Veszprém csoportjának (B) hetedik helyén végzett, így nem jutott be az egyenes kieséses szakaszba.

HC Meshkov Brest on Twitter

БГК - ЧЕМПИОН! Только мы сообщили, что матчи пройдут без зрителей, как прилетела новость... Чемпионат Беларуси завершен! Итоговые места определены по текущему положению в таблице! БГК - 12-кратный чемпион страны! https://t.co/TFNe25XU4o



A helyi sportági szövetség azt is bejelentette, hogy az országos kupasorozat jelenlegi kiírásának végjátékát, a négyes döntőt nem törli el, hanem a következő idény elején bonyolítja le.

Mint arról korábban beszámoltunk, szombaton Oroszországban a férfiaknál és a nőknél is bajnokot avattak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik