S. J. 2018.07.27 17:51 Frissítve: 2018.07.27 18:08

„Ezt a lépést már három éve terveztük” – építkezik az Építők

Csupa jó hírrel szolgáltak a Telekom Veszprém klub- és szakmai vezetői, mert minden tekintetben fejlődik a bajnoki cím visszaszerzésére és BL-diadalra törő kézilabda-együttes.

A Veszprém Aréna bővítéséhez 2019-ben látnak hozzá (Fotó: Szabó Miklós)

 

 

Fontos, a veszprémi kézilabda jövőjét meghatározó bejelentéssel kezdődött pénteken a Telekom Veszprém és az NB I B-ben szereplő, Éles József ügyvezető igazgató nevével fémjelzett Veszprém Kézilabda Kft. sajtóbeszélgetése. Ezen Csík Zoltán, a BL-induló gárdát működtető Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója, Szabó János klubelnök, valamint Éles a két önálló csapat együttműködési tervéről beszélt. Ennek lényege, hogy az NB I-be törekvő másodosztályú egyletben már az ősszel kezdődő idénytől szerepelhessenek az élcsapatból kimaradó fiatal magyar tehetségek, és lehetőleg a 2019–2020-as szezonban már két első osztályú férfiegyüttese legyen Veszprémnek.

„Ezt a lépést már három éve terveztük, és az idén érkezett el a pillanat, hogy meg is tudjuk valósítani – mondta a volt világválogatott Éles.Biztos vagyok benne, hogy így még jobban kiszolgáljuk a város kézilabda-rajongóit, ráadásul, remélem, a válogatott érdekét is szolgáljuk, hiszen a legtehetségesebbek bőven kapnak játéklehetőséget, szem előtt lesznek és bizonyíthatnak a szövetségi kapitánynak.”

A PROGRAM
 A veszprémiek a hét végén orvosi vizsgálaton vesznek részt, majd hétfőn Hollandiába utaznak egyhetes alapozó edzésekre. Az első nyilvános felkészülési mérkőzésüket augusztus 10-én otthon játsszák a Balatonfüred ellen. Ezt követően augusztus 16-tól Győrben gyakorolnak, ahol 18-án a Tatabányát fogadják. Kis pihenő, majd újabb veszprémi tréningek következnek egészen augusztus 23-ig. Ekkor a franciaországi Strasbourgba utaznak a háromnapos Eurotournoi felkészülési tornára. Ezen az A-csoportban a Bajnokok Ligája-döntő két résztvevője, a Nantes és a Montpellier lesz az ellenfelük (a másik ágon: Vardar Szkopje, PSG, Meskov Breszt). Hazatérve augusztus 31-én a Celjét fogadják edzőmeccsen. A bajnokságot szeptember 5-én a Csurgó ellen otthon kezdik.

A két csapat szakmailag kooperál, de anyagilag továbbra is független marad egymástól, ugyanakkor az Éles-féle klub nevéből várhatóan kikerül Veszprém, és várhatóan valamelyik szponzora nevét fogja viselni. A székhelye a Március 15. utcában marad.

Az alapozást hétfőn Hollandiában kezdő Építők, vagyis Telekom Veszprém edzője, Ljubomir Vranjes nagyjából körvonalazta elképzeléseit a következő szezonról.

„Pontosabban majd azután beszélhetek a céljainkról, ha találkoztam és egyeztettem a játékosainkkal, akik között öt újoncot üdvözölhetünk – mondta Vranjes.Ugyanakkor ez már az én csapatom, vagyis úgy állt össze, ahogy elképzeltem, míg tavaly még örököltem a gárdát. A legfontosabb, hogy nagyon egységes, jó szellemű, sikerorientált közösségé váljon a keret. A támadó- és védekezőtaktikánk a fejemben már összeállt, ehhez megfelelő játékosaink vannak. Elégedett vagyok, kipihenten és optimistán várom az új idényt, amelyben biztosan kevesebb problémánk lesz, mint az előzőben.”

A beszélgetésen elhangzott, hogy a Veszprém Aréna mintegy másfél évre tervezett bővítéséhez 2019-ben az évad befejeztével látnak hozzá. Ezért a 2019–2020-as szezonban a csapat a hazai BL-mérkőzéseit és bajnoki rangadóit várhatóan Budapesten játssza, míg az edzéseit Veszprémben tartja. Az ideiglenes megoldás kidolgozása, pontosítása már megkezdődött. A 8000 nézőt befogadó csarnokban 2022 januárjában már férfi Eb-csoportmérkőzéseket kell rendezni.

A VESZPRÉM KERETE
Kapusok: Sterbik Árpád, Mikler Roland, Alekszandar Djurdjevics
Jobbszélsők: Dragan Gajic, Gasper Marguc
Jobbátlövők: Nagy László, Kent Robin Tönnesen
Irányítók: Lékai Máté, Petar Nenadics, Kentin Mahé
Balátlövők: Momir Ilics, Ligetvári Patrik, William Accambray, Borut Mackovsek, Mirsad Terzic,  Jamali Iman
Balszélsők: Dejan Manaszkov, Manuel Strlek
Beállók: Blaz Blagotinsek, Andreas Nilsson, René Toft Hansen

 

2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.

2019.07.23 21:25:20

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Játékosaik méltósága a legfontosabb, amelyben sosem sértenék vagy aláznák meg őket – aki valaha eltöltött egy lélegzetvételnyi időt a verseny-sportban, tudja, mekkora kincs ez.