Elkerülte egymást a Győri ETO és a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 12:15
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének sorsolásán elkerülte egymást a két magyar csapat, a Győri Audi ETO KC és a FTC-Rail Cargo Hungaria.

A BL középdöntőjében nem találkozik egymással a Győri ETO és az FTC (Fotó: Czerkl Gábor)
A BL középdöntőjében nem találkozik egymással a Győri ETO és az FTC (Fotó: Czerkl Gábor)
A BL középdöntőjében nem találkozik egymással a Győri ETO és az FTC (Fotó: Czerkl Gábor)
A BL középdöntőjében nem találkozik egymással a Győri ETO és az FTC (Fotó: Czerkl Gábor)
A BL középdöntőjében nem találkozik egymással a Győri ETO és az FTC (Fotó: Czerkl Gábor)

 

A középdöntőben megismétlődik az elmúlt szezon döntője, ugyanis a Győri ETO az FTC csoportjában élen végző Larvik mellett a címvédő Buducsnoszt Podgoricával, továbbá a dán bajnok Randersszel került egy négyesbe. Az ETO számára teljesíthetőnek látszik a továbbjutás, ám idegenben nyilván nem lesz könnyű dolga egyik rivális ellen sem.

A Ferencváros sorsolása nehezebbnek tűnik, hiszen a bivalyerős Oltchim Valcea ígérkezik favoritnak a középdöntős kvartettben, és a csoportkör második felére feltámadó Krim Ljubljana, valamint várhatóan az előző fázisban csupán Podgoricában vereséget szenvedő Zvezda Zvenyigorod sem lesz könnyű ellenfél, ám a Fradi jó hazai teljesítménnyel megszerezheti a második helyet.

A májusban finalista Győr csoportelső lett az előző körben, az utóbbi két KEK-kiírásban győztes FTC pedig második a norvég Larvik mögött. A román Valcea, valamint a Szabó Valériát foglalkoztató orosz Zvezda Zvenyigorod lett még csoportgyőztes, míg az FTC mellett a Randers, a Krim Ljubljana és a Buducsnoszt Podgorica jutott tovább másodikként.

A nyolcas mezőnyben egyedül Magyarországot képviseli két csapat. A középdöntő sorsolása előtt – amelynek egyik lebonyolítója amúgy Andorka Sándor volt az EHF versenybizottságának tagjaként – kikötötték, hogy azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek össze.

A kiírás szerint a középdöntő első fordulóját a február 2–3-i hétvégén rendezik, míg az utolsót március 9–10-én.

 

AZ ELLENFELEK MONDTÁK

A román Valcea elnöke a sorsolást követően azt mondta, sajnálja, hogy nem a Győri ETO-val kerültek egy négyesbe.

„Azt szerettem volna, hogy a Győr is a mi csoportunkban legyen, így elkerüljünk egy lehetséges elődöntőt ellenük – idézi Petre Berbecaru elnök szavait a prosport.ro oldal. – Olyan csoportba sorsoltak bennünket, amelyből teljesíthető a továbbjutás. A Győrt végül elkerültük, ugyanakkor találkozhatunk vele az elődöntőben, hacsak nem azonos helyen végzünk a középdöntőben. Ha viccesen akarok fogalmazni, akkor ha ők veszítenek egy meccset, akkor nekünk is kell egyet. Ugyanakkor az a célunk, hogy megnyerjünk minden mérkőzést az elsőtől az utolsóig, szóval nem érdemes azon gondolkozni, hogy hibázunk.”

„Úgy gondolom, az első csoportból a Győr és a Larvik jut az elődöntőbe, míg a másikból mi és a Krim. A Buducsnosztnak nem sok esélyt adok a címvédésre, hiszen elveszítette a két legjobb játékosát, [Bojana] Popovicsot és [Katarina] Bulatovicsot, akik a csapat erejének háromnegyedét adták. A csoportjukat sem nyerték meg, így csökkentek az esélyeik” – nyilatkozta Berbecaru.

„A sérülések miatt olyan nehéz helyzetben vágtunk neki a sorozatnak, amilyenben még sosem volt részem, éppen ezért nagyon elégedett vagyok azzal, hogy ide jutottunk és még mindig versenyben vagyunk a trófeáért – mondta a Ljubljana edzője, Tone Tiselj. – Érdekes csoportba kerültünk, amelyet négy erős csapat alkot, de a legnagyobb esélyes közöttük az Oltchim. Náluk minden poszton nem is kettő, hanem inkább három kitűnő játékos vár bevetésre."

A Zvezda Zvenyigorod részéről Nyikolaj Kavesnyikov a következőt mondta: „A csoport mindegyik tagja tapasztalt együttes, és mindnek ugyanaz a célja: megnyerni a Bajnokok Ligáját. Megpróbáljuk megszerezni az első vagy a második helyet és bejutni az elődöntőbe. Az orosz kézilabdában úttörőként külföldi edzőt és játékosokat kezdtünk alkalmazni, meglátjuk, milyen eredményesek leszünk a középdöntőben.

A Larvik egyik elöljárója, Bernt Thomassen közönségcsalogató meccsekre számít: „Az elsődleges célunkat, a középdöntőbe jutást már elértük. Ami a csoportunkat illeti, jó lesz újra találkozni a Győrrel, és örülünk a Randersnek is, mivel Larvikhoz közel található. Kemény csoport, de nagyon várjuk a mérkőzéseket, amelyek reményeink szerint sok nézőt csalogatnak majd a Larvik Arenába."

A címvédő Podgorica elnöke, Predrag Boskovics a sérültjeik felépülésében látja további sikereik kulcsát: „Sikerült a középdöntőbe jutnunk, és hat újabb érdekes meccs vár ránk. Cvijics és Georgievszka felépülése után remélhetőleg meg tudjuk majd keseríteni ellenfeleink életét."

Az ETO harmadik csoportellenfelének, a Randersnek az igazgatója, Henrik Mortensen úgy véli, az elmúlt évek eredményei jól mutatják, milyen kemény kvartettbe kerültek: „Több favorit is található a csoportunkban. Játszanunk kell a legutóbbi két kiírás győztesével, valamint az előző szezon másik döntősével is. Mindhárom csapat nagyon erős, így a csoportunk is az."

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A KÖZÉPDÖNTŐ SORSOLÁSA
I. csoport:Győri Audi ETO KC, Larvik (norvég), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Randers (dán)
II. csoport: Oltchim Valcea (román), Zvezda Zvenyigorod (orosz), Krim Ljubljana (szlovén), FTC-Rail Cargo Hungaria
A BL küzdelmei februárban folytatódnak. A középdöntőből az első és második helyezettek jutnak az áprilisi elődöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik