Elbírta a nyomást, így döntős a DVSC

Vágólapra másolva!
2010.04.19. 20:42
null
Lucia Uhraková (jobbra) sem tudta ellensúlyozni Bognár Barbaráék lendületes játékát (fotó: Balázs Bence)
Címkék
A DVSC-Korvex hazai pályán 31–26-ra legyőzte a Váci NKSE-t a női kézilabda-bajnokság elődöntőjének második mérkőzésén, így kettős győzelemmel jutott be a fináléba, ahol a Győri ETO KC–Békéscsaba párharc győztesével csap majd össze.

Nehéz megítélni, hogy a Debrecen vagy a Vác kezdhette nyugodtabban a bajnoki elődöntő második mérkőzését, hiszen az első találkozón a Loki nyert (31–27), ám a Vác számára az idény előtt nem volt egyértelmű elvárás a finálé, így nem volt akkora nyomás a vendégeken, mint a hazaiakon, akiktől kedd este egyértelműen győzelmet vártak a Hajdúságban.

Tóth Tímea nagyszerűen kezdte a találkozót, hiszen – szokás szerint – szórta a gólokat, a Vác első hét góljából hatot szerzett a Hypótól hazatérő játékos, aki büntetőből és átlövésből sem hibázott, a folytatásban azonban jegelni kellett, így néhány percig nem is lehetett a pályán.

A vendégek egyáltalán nem kezdtek illetődötten, a Debrecen pedig nem igazán találta a játékát a találkozó elején, így a váciak akár a félidőben is vezethettek volna, az első játékrész hajrájában azonban nem jöttek össze a vendégek támadásai. A  Bulath Anita bombáival pedig egyre inkább magára találó Loki Bognár Barbara góljával végül 12–11-es vezetéssel vonult szünetre.

A második játékrész elején a hazaiak eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, Csáki Viktória és Hornyák Dóra is megszerezte első találatát, ám a piros-fehérek csak akkor tudtak elhúzni, amikor Mörtel Renáta is sorozatban betalált (19–14).

A Vác azonban nem hagyta lerázni magát, Temes Bernadett góljai tartották életben a vendégek  reményeit, Kiss Éva, a hazaiak kapusa – aki Triffa Ágnes helyén kezdőként kapott lehetőséget – azonban többször is találkozott a labdával.

24–22-nél kettő gólra zárkózott fel a Vác, ezt követően azonban sorozatban háromszor is betalált a hazai csapat, Németh András pedig hiába kért már időt öt perccel a találkozó vége előtt. A DVSC kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott kedd este, így megérdemelten jutott a fináléba, ahol a Győri ETO KC–Békéscsaba párharc győztesével csap majd össze.

NÉMETH ANDRÁS: KÖPKÖDTÉK ÉS LEKURVÁZTÁK A LÁNYOKAT,
DE HELYTÁLLTAK

Németh András, a vendégek szakvezetője a mérkőzést közvetítő Sport Klub televíziónak adott nyilatkozatában élesen kritizálta a debreceni szurkolók viselkedését.

 

„Tóth Timi sérülés miatt hetek óta nem tud megfelelő munkát végezni, és sajnos másik két játékosunk is visszaesett korábbi formájához képest, ezt pedig nem tudtuk elviselni, megmutatkozott, hogy kevesen vagyunk az ilyen nagy téttel bíró találkozókhoz" – mondta Németh András.

 

„Egyébként jól bírták a játékosaim a körülményeket, hiszen a szurkolók köpködték és lekurvázták őket. Legközelebb talán az is megtörténik, hogy életerős fiatalemberek megverik a lányokat" – mondta felháborodottan a találkozót követően a váci edző.  

 

A DVSC szakvezetője, a Bakó Botond helyére szezon közben kinevezett Köstner Vilmos elmondta, nagyon boldog, mert sikerült elérniük a csapat elé kitűzött célt.

 

„Amivel megbíztak, azt teljesítettük, bejutottunk a döntőbe. A Vác egy tökéletesen felkészített, kiváló csapat, de úgy érzem, a két találkozó képe alapján teljesen megérdemelt a továbbjutásunk" – nyilatkozta a Sport Klubnak Köstner.

 

NŐI KÉZILABDA NB I
ELDŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
DVSC-KORVEX–VÁCI NKSE 31–26 (12–11)
Debrecen, 2000 néző. V: Dobrovits, Tájok
DVSC: KISS É – Csáki 2, BULATH 7, Hornyák D. 1, SZABÓ V. 3, Bogdanovics, Juhász G. 1. Csere: Triffa (kapus), Lovric 1, MÖRTEL 5, BOGNÁR B. 6 (4), Borbás 1, KAZAI 4, Slakta. Edző: Köstner Vilmos
VÁC: Herr O. – BAROSS 4, Farkas V., TEMES 8 (2), Uhraková 1, TÓTH T. 8 (2), Vaszari 2. Csere: Juhász E. (kapus), KLIVINYI 3, Borkowska. Edző: Németh András
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–2. 12. p.: 3–5. 19. p.: 7–6. 25. p.: 9–11. 34. p.: 15–14. 41. p.: 19–14. 48. p.: 22–20. 52. p.: 27–22
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4   
Döntőbe jutott: a DVSC-Korvex, kettős győzelemmel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik