NAGY PÉTER 2019.12.08 00:59

Döntő helyzet – Nagy Péter jegyzete

 

Jorge Maqueda, a Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosa a Veszprém utolsó támadásnál megcsinálta a cselt, és akkor bevillant: pénteken a női világbajnokságon, hasonló szituációban, hasonló szabálytalanságért nemcsak kiküldték Kovacsics Anikót, még hétméterest is lőhettek a románok, pontosabban Cristina Neagu. A CSM Bucuresti világklasszisa (mert hát ki az, ha ő nem?) a kilencedik értékesített büntetőjével az Elnök-kupába „küldte” női válogatottunkat Japánban, nekünk, szurkolóknak pedig csak az motoszkált a fejünkben, hogy tényleg mi vagyunk az a nemzet, amelyet a „bal sors régen tép”.

A Veszprém Arénában viszont nem járt hetes a spanyol világbajnok jobbátlövő meglökéséért, igaz, egy „mezei” alapszakasz-mérkőzésen a tét sem akkora. Már a bajnoki végeredmény szempontjából. Maquedának azonban ez a meccs más volt, mint a többi, és nemcsak azért, mert ez a legnagyobb magyar rangadó, hanem mert a héten napvilágot látott, hogy a csongrádiak lejáró szerződésű kézilabdázója épp aktuális ellenfelénél köthet ki a következő idényben... Márpedig ember legyen a talpán, akinek a teljesítményét nem befolyásolja egy ilyen felvetés, főleg mert egyre nagyobb lehet rajta a nyomás, hiszen mindkét magyar élcsapattól megkapta az ajánlatot, így most el kell döntenie, hol folytatja pályafutását, és a szurkolók ellenszenvét valamelyik oldalon mindenképpen kivívja...

Nos, Maquedával pontosan ez történt, hatványozottan befolyásolta a játékát a pletyka: habár senki fejébe sem láthatunk bele, azt azért igen, ha valaki indiszponáltan játszik. Márpedig ha a spanyolt az utolsó támadásnál nem állítják meg, talán döntetlenre menti a találkozót, és talán mennybe megy Szegeden. De nem ment.

2020.01.22 18:42:55

Kézilabda H. D.

Szabó Edina csapatának labdája volt a döntetlenhez az utolsó másodpercekben…

2020.01.22 15:03:32

Kézilabda H. D.

A Balaton-partiak szinte végig vezetve győzték le a bajnokság címvédőjét.

2020.01.22 14:16:13

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre)

A magyar válogatott nyolcgólos vereséget szenvedett, így szinte biztosan lemarad az olimpiáról.

2020.01.21 17:53:06

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre)

A 48. percben még 18–18 volt, utána viszont hatot kaptunk • Még az elődöntő sincs veszve.

2020.01.21 20:11:04

Kézilabda K. D.