nemzetisport.hu 2017.04.28 12:09 Frissítve: 2017.04.28 12:10

Csúcsra értek a legjobbak közé feljutó Dabas kézisei

Április végén biztossá vált, hogy Dabas férfi kézilabdacsapa eddig soha nem látott sikert ért el, hiszen feljutott az NB I-be.

A dabasiak jövőre az NB I-ben szerepelnek

 

Prohászka Csaba klubelnök és csapata tízéves munkája érett be idén. Tudatos építkezésnek és a város stabil hátterének köszönhetően jövőre már a legmagasabb hazai férfi kézilabdás küzdelmekben szerepelhet a Pest megyei alakulat. Dabas város sporttörténelmet író sikerét profi szakmai stáb garantálja, hiszen Szilágyi István világválogatott kézilabdázó és Tomori Győző fiatal edzőtehetség közel 300 utánpótláskorú játékost felügyelnek, ahonnan folyamatosan építik be a játékosokat a felnőtt csapatba.

Az utánpótlást is építik Dabason

Dabas felnőtt és junior kézilabdacsapata hétvégén a Vecsés ellen játszott. A Pest megyei település sportolói nem csupán győzelmet arattak, hanem gyakorlatilag már megnyerték az NB I/B-t a felnőtt és a junior kategóriában egyaránt. A bajnokságból még két forduló van hátra, de a dabasi csapatok már biztosan a dobogó legfelső fokán végeznek.

A felnőttcsapat ezzel elnyerte a jogot, hogy jövőre egy kategóriával feljebb, az NB I-be lépjen, így a következő idényben olyan együttesekkel mérheti össze a tudását az OBO Arénában, mint a Veszprém vagy a Szeged.

Dabas város méltán híres sportcsarnoka, az OBO Aréna az elmúlt évek során már sok hazai és nemzetközi kézilabdás eseménynek adott otthont (FTC BL- és EHF-kupa-mérkőzései, válogatott mérkőzések) jövőre a hazai NB I csapatait várja.

A méltán híres OBO Aréna

A dabasi felnőtt kézilabdacsapat tagjai:
Ács Tamás (jobbszélső), Bakos Dávid (jobbátlövő), Boda Tamás (balátlövő), Bodorovics István (beálló), Duleba Norbert (kapus), Gubó Alex (balátlövő), Hajdu Tamás (irányító), Hollós Máté (balszélső), Kedves Hugó (jobbszélső), Kiss Attila (balátlövő), Korsós Ádám (irányító), Kovács Péter (kapus), Kovacsics Ferenc (balszélső), Lepsényi Sándor (balátlövő, irányító), Mazák Lajos (irányító), Pocsai Rajmund (jobbszélső), Priczel Bence (beálló), Szalafai Gábor (jobbátlövő, jobbszélső), Szeitl László (beálló), Vizes Patrik (irányító), Zakics Bence (balszélső)
Edzők: Tomori Győző, Szilágyi István

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.17 16:35:47

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Varasd), MAROSI GERGELY

Válogatottunk az első félidő második felében elvesztette a fonalat, az extrát nyújtó Zdráhala végzett velünk.

2018.01.15 17:51:41

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Varasd), HARMATH ÁKOS

A dánok után az előző Eb-n ezüstérmes spanyoloktól is vereséget szenvedett a magyar válogatott.

2018.01.13 19:52:41

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (VARASD), RUSZNÁK GYÖRGY

Negyven percig bírtuk, utána a dánok átgázoltak a csapaton, hét góllal győztek.

2018.01.12 02:28:43

Kézilabda CS. Z.

A címvédő németeknél minden tökéletesnek tűnik, a sorminta mégsem az ő sikerüket ígéri.