Csúcsra értek a legjobbak közé feljutó Dabas kézisei

Vágólapra másolva!
2017.04.28. 12:09
null
A dabasiak jövőre az NB I-ben szerepelnek
Április végén biztossá vált, hogy Dabas férfi kézilabdacsapa eddig soha nem látott sikert ért el, hiszen feljutott az NB I-be.

 

Prohászka Csaba klubelnök és csapata tízéves munkája érett be idén. Tudatos építkezésnek és a város stabil hátterének köszönhetően jövőre már a legmagasabb hazai férfi kézilabdás küzdelmekben szerepelhet a Pest megyei alakulat. Dabas város sporttörténelmet író sikerét profi szakmai stáb garantálja, hiszen Szilágyi István világválogatott kézilabdázó és Tomori Győző fiatal edzőtehetség közel 300 utánpótláskorú játékost felügyelnek, ahonnan folyamatosan építik be a játékosokat a felnőtt csapatba.

Az utánpótlást is építik Dabason
Az utánpótlást is építik Dabason

Dabas felnőtt és junior kézilabdacsapata hétvégén a Vecsés ellen játszott. A Pest megyei település sportolói nem csupán győzelmet arattak, hanem gyakorlatilag már megnyerték az NB I/B-t a felnőtt és a junior kategóriában egyaránt. A bajnokságból még két forduló van hátra, de a dabasi csapatok már biztosan a dobogó legfelső fokán végeznek.

A felnőttcsapat ezzel elnyerte a jogot, hogy jövőre egy kategóriával feljebb, az NB I-be lépjen,így a következő idényben olyan együttesekkel mérheti össze a tudását az OBO Arénában, mint a Veszprém vagy a Szeged.

Dabas város méltán híres sportcsarnoka, az OBO Aréna az elmúlt évek során már sok hazai és nemzetközi kézilabdás eseménynek adott otthont (FTC BL- és EHF-kupa-mérkőzései, válogatott mérkőzések) jövőre a hazai NB I csapatait várja.

A méltán híres OBO Aréna
A méltán híres OBO Aréna

A dabasi felnőtt kézilabdacsapat tagjai:
ÁcsTamás(jobbszélső),BakosDávid(jobbátlövő),Boda Tamás(balátlövő),Bodorovics István(beálló),Duleba Norbert(kapus),Gubó Alex(balátlövő),Hajdu Tamás(irányító),Hollós Máté(balszélső),Kedves Hugó(jobbszélső),Kiss Attila(balátlövő),Korsós Ádám(irányító),Kovács Péter(kapus),Kovacsics Ferenc(balszélső),Lepsényi Sándor(balátlövő, irányító),Mazák Lajos(irányító),Pocsai Rajmund(jobbszélső),Priczel Bence(beálló),Szalafai Gábor(jobbátlövő, jobbszélső),Szeitl László(beálló), Vizes Patrik (irányító),Zakics Bence(balszélső)
Edzők: Tomori Győző, Szilágyi István

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik