Csőd szélén a Valcea? Bulatovics Győrbe jön?

Vágólapra másolva!
2013.02.05. 11:21
null
Bulatovics (32) Győrben folytathatja? (Fotó: Action Images)
A vezető román sportportál, a prosport.ro értesülései szerint a román Oltchim Valcea montenegrói játékosa, Katarina Bulatovics Győrbe szerződhet. A 28 éves világklasszis jobbátlövő menedzsmentje a Nemzeti Sport Online megkeresésére azonban annyit közölt, semmilyen megállapodás nem született még Bulatovics jövőjével kapcsolatban.

A román sztárcsapat, a Valcea anyagi problémái a szezon kezdete óta közismertek, a nyáron még az is kérdésesnek tűnt, hogy a csapat el tudja-e kezdeni az idényt. Az ősszel aztán úgy tűnt, a vezetőség átmenetileg úrrá lett a gondokon, de a román sajtóban most ismét a csapat nehéz gazdasági helyzete a téma.

A RANDERS ÁTLÖVŐJE IS KÉPBEN

Egy dán regionális újság, a Randers Amtsavis információja szerint az idény végén lejáró szerződésű átlövő, Camilla Dalby az egyik jelölt a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatánál.

A 24 éves jobbáltövő érkezését gyengítheti ugyanakkor, ha igazak a Bulatovics megszerzéséről szóló román hírek.

„Jó játékosokat keresünk, és Dalby ilyen. De konkrét neveket nem említhetek addig, amíg a szerződés nincs aláírva. Két-háromjátékos is képben van, akikkel tárgyalunk" – idézi a dán lap Kiss Lajost, az ETO klubmenedzserét.

A Győr és a Randers hétfőn játszik egymással a Bajnokok Ligája középdöntőjében Dániában.

A prosport.ro mai cikke szerint még a decemberi fizetéseket sem kapták meg hiánytalanul a játékosok. A Ferencváros elleni vasárnapi BL-meccset megelőzően állítólag már válságértekezletet tartottak a csapat játékosai, de végül abban maradtak, hogy vállalják a mérkőzést, amelyen végül 23–22-re a magyar csapat győzött. Amennyiben a Valcea a következő fordulóban a Ljubljanától is kikap, valószínűleg lemondhat a BL-győzelemről szövögetett álmairól, ez pedig még szezon közben a csapat széteséséhez vezethet a lap szerint.

A prosport.ro természetesen kiemelten foglalkozik a csapat legnagyobb sztárja, az egyes hírek szerint jelenleg a világ legjobban fizetett játékosának (sajtóhírek szerint az éves gázsija 150-200 ezer euró között mozog) számító Katarina Bulatovics jövőjével.

A román honlap némi rosszindulattal arra utal, hogy a montenegrói átlövő már nem teszi oda magát százszázalékosan a meccseken, nagyon vigyáz arra, nehogy megsérüljön, nehogy veszélybe sodorja egy későbbi jó szerződés lehetőségét. A prosport.ro szerint Bulatovics talán már meg is állapodott következő klubjával, amely a magyar bajnok Győri Audi ETO lehet, miután a csapattól már biztosan távozik Andrea Lekics, és helyére biztosan szeretnének egy nagy lövőt igazolni a magyar csapatnál.

A Nemzeti Sport Online a pletyka kapcsán megkereste a játékost képviselő SportConcept menedzserirodát, amelynél határozottan cáfolták, hogy akár a Győrrel, akár bármelyik más klubbal megállapodtak volna Bulatovics ügyében.

„Katarina ügye egyelőre ott tart, hogy a héten még a Valcea vezetőivel egyeztetünk a jövőről. Ha nem lesz megegyezés, akkor kerülhetnek képbe más csapatok. Az tény, hogy Katarina Bulatovics klasszis játékos, aki iránt nagy az érdeklődés, és azoknál a csapatoknál, ahol komoly célokat fogalmaznak meg, szóba kerülhet a neve, kapásból öt-hat ilyen klubot is tudnék mondani. Az ő esetében azonban elhúzódó egyeztetésekre számítunk, vagyis a román hírek csupán találgatások” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a SportConcept részéről Bognár Nándor menedzser.

A Győri Audi ETO-nál ugyancsak cáfolták a megegyezés hírét. „Senkivel sincs hivatalos megállapodás. Amint bármilyen új információval szolgálhatunk, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt” – jött a klub válasza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik