Az FTC-PLER-nek hatgólos hátrányt kellene ledolgoznia

Vágólapra másolva!
2012.02.12. 19:39
null
Az FTC-PLER hátrányba került a Flensburg ellen (Fotó: Grnák László)
Címkék
Hatgólos (32–26) vereséget szenvedett az FTC-PLER-Budapest férfi kézilabdacsapata a KEK nyolcaddöntő első, hazai mérkőzésén a német Flensburgtól, így továbbjutási esélye kizárólag matematikailag maradt. Az első félidőben megléptek a vendégek, a hétgólos (17–10) előnyük a szünet után bőven kitartott. A visszavágót egy hét múlva játsszák Flensburgban.

Kevés esélye volt a FTC-PLER Budapestnek a Flensburg ellen, de dicséretes teljesítménnyel emelt fővel, hatgólos vereséggel vonulhatott le a pályáról. A Mocsai Tamást kisebb sérülése miatt csak néhány percre foglalkoztató Flensburg igazolta a papírformát, és már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást.

A Fővárosi Önkormányzat engedélye után immár hivatalosan nevében is budapesti PLER-FTC szurkolói és vezetői felszisszentek, amikor a KEK nyolcaddöntőjének sorsolása után megjelent a csapat neve mellett a német Flensburg. A többek között magyar válogatott Mocsai Tamással és magyar származású, de osztrák színeket képviselő Szilágyi Viktort soraiban tudó Bundesliga-élcsapat nem csak a párharcnak, de az egész sorozatnak esélyese. Keretét a felsoroltakon kívül is megannyi válogatott alkotja. Embert próbáló feladat várt a magyar bajnokság középmezőnyéhez tartozó, a pontvadászatban bukdácsoló fővárosi csapatra.

Az esélylatolgatásokat feledtetően kezdett a PLER-FTC Budapest, a kapuban két szép Jan Kominek védést követő két pontos támadás befejezéssel 2–0-ra vezetett, igaz, nem sokáig. A németek higgadt játékkal pillanatok alatt nyomába szegődtek az ellenfélnek. Előbb egyenlítettek, majd ritmust váltva a vezetést is megszerezték, a maroknyi ám, de annál lelkesebb szurkolóik legnagyobb örömére. A félidő derekánál Zsiga Gyula időkéréssel próbált megálljt parancsolni a flensburgi rohamoknak. (16. perc: 5–9)

Megállítani ugyan nem sikerült az ellenfelet, de saját csapatának játékát valamennyire stabilizálta a mester. Felzárkózni viszont így sem tudtak, a vendégek átlövőit nehezen tartották védekezésben a hazaiak, de támadásban akadt egy-két tapsot érdemlő megoldás és gól. Ez azonban az összképen nem változtatott, és a szünetig magabiztos előnyt épített magának a Flensburg. (30. perc: 10–17)

Dicsérendő akarattal kezdte a második félidőt a fővárosi csapat. A kapuban Kominek mutatott be néhány újabb bravúrt, támadásban pedig igen jó százalékkal használták ki az adódó lehetőségeket a hazaiak. A különbség is elkezdett a fogyni, a hétről háromra zárkózott a PLER. (45. perc: 19–22)

Élvezetes és a vártnál izgalmasabb meccset játszott a két csapat, amit a lelátón ülők tapssal és hangos szurkolással díjaztak. A vége előtt tíz perccel Kocsi András góljával már csak két góllal vezetett a Flensburg, amit kevesen gondoltak volna a meccs előtt, főként az első félidőt követően. Érezték a németek, hogy ez kevés lesz, ha nem akarnak szoros hajrát. Csakúgy mint az első játékrészben ritmust váltva, védekezésben sokat javulva megléptek hat góllal, 29–23-ra. A hajrára sikerült megálljt parancsolni a flensburgi rohamoknak, így maradt különbség, ami egyszersmind azt jelentette, hogy a FTC-PLER megnyerte a meccs második félidejét. Ez a két csapat lehetőségeit összehasonlítva hatalmas bravúr. Többet azonban nem igen tudott kihozni ebből a találkozóból. (60. perc 26–32)

ÉRTEKÉLÉSEK AZ FTC–FLENSBURG MÉRKŐZÉS UTÁN


FÉRFI KÉZILABDA KEK
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-PLER BUDAPEST–SG FLENSBURG (német) 26–32 (10–17)
Sportkastély, 800 néző. V: Karlubik, Struhár (szlovákok)
FTC: KOMINEK – Rév 2, Mazák 3, BAKOS 6, Kocsi 1, Lendvay 3, Pálos 3. Cs: SZÉKELY (kapus), Marczinko 3, Bak 2 (1), Kis G. 3, Auth. Edző: Zsiga Gyula
FLENSBURG: RASMUSSEN – SVAN-HANSEN 7, Mocsai T., Szilágyi, Karlsson 1, Kaufmann 3, Eggert 4 (1). Cs: ANDERSSON (kapus), GLANDORF 6, Mogensen 4, DJORDJICS 7. Edző: Ljubomir Vranjes
Az eredmény alakulása: 5. p.: 2–0. 20. p.: 6–11. 34. p.: 12–20. 49. p.: 21–23
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Zsiga Gyula: – Az első félidőben sok oktondi hibával hoztuk helyzetbe ellenfelünket. Aztán fokoztuk a tempót, jól küzdöttünk, és a második félidőt egy góllal megnyertük.
Ljubomir Vranjes: – Jól játszottunk, sok új taktikai elemet tudtunk kipróbálni, részben persze kényszerűségből. Kapusaink remekül védtek, kár, hogy a szünet után a védekezésünk fellazult.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik