Az Érd nem bírt Tomorival és Szucsánszkival, döntős a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.13. 19:37
null
Szucsánszki Zita (és Tomori Zsuzsanna is) alaposan megszórta az Érdet (fotó: Török Attila)
A női kézilabda NB I elődöntőjének második mérkőzésén az FTC-Rail Cargo Hungaria idegenben is legyőzte 34–29-re az ÉTV-Érdet, így – amellett, hogy újra elégtételt vett az alapszakaszban elszenvedett vereségért – bejutott a fináléba.

Nagyon fogadkozott mindkét fél az összecsapás előtt, az Érd abban bízott, hogy akárcsak az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, ismét meglepetést tud okozni (akkor 24–22-re nyertek Szabó Edina tanítványai), míg az FTC azért hajtott, hogy immár Tomori Zsuzsannával a soraiban minél nagyobb különbséggel nyerjen idegenben is. Nos, az összecsapás ezúttal inkább Elek Gábor akarata szerint alakult.

Az Érd viszonylag jól kezdett, 6–4-re még a hazaiak vezettek, az erő, a koncentráció és a lendület egysége azonban mintegy 15 percig tartott ki a narancssárga-feketéknél. Elek Gábor gyorsan kikérte az idejét, ezt követően nem sokkal Szabó Edina is magához intette tanítványait, ám hiába, az FTC 5–1-es sorozatot produkálva előbb fordított, majd folyamatosan el is húzott ellenfelétől.

Eleinte elsősorban Tomori Zsuzsanna volt elemében, gyakran játszi könnyedséggel szerezte góljait az olykor az egészséges agresszivitást is nélkülöző érdi védőfal előtt, de Szucsánszki Zita és Dajka Bettina is többször megtréfálta a hazaiakat.

Gyakorlatilag a szünetre alakult ki az addigi legnagyobb különbség (14–18), és az a fordulás után is csak nőtt. Az érdiek hiába kerültek emberelőnybe, nem jól sáfárkodtak a lehetőségeikkel, és ugyan az FTC eggyel feljebb kapcsolva akár tíz fölé is tornázhatta volna a felek közötti távolságot, hat-hét gólon „beragadt” a különbség.

A hazaiaknak volt egy felzárkózási kísérletük, ez megállt azonban mínusz ötnél, ami állandósult is a mérkőzés utolsó részére. Tomori mellett Szucsánszki is ipari mennyiségben termelte a gólokat, mindketten tízig jutottak, az érdieket főleg Kristina Elez, Kovács Anna és a büntetőket is dobó Wolf Alexandra tartotta, de így sem férhetett hozzá kétség, melyik csapat nyeri a találkozót. A végeredmény: Érd–FTC 29–34.

A másik ágon kedden rendezik a második mérkőzést (az első meccsen a Győri ETO 39–16-ra kiütötte a Vácot).

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS


ÉTV-ÉRDI VSE–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 29–34 (14–18)
Érd, 300 néző. Vezette: Bonifert, Oláh
ÉRD: Janurik – Koren 3, Kovács Anna 5, WOLF 6 (3), Vukcsevics 1, FRANIC 6, Vincze. Csere: Oguntoye, Gridnyeva (kapusok), Kisfaludy 3, Szekeres 2, BALOG 3, Török, Kovács G. Edző: Szabó Edina
FTC: Abramovics – Kovacsicz 4, DAJKA 4, SZUCSÁNSZKI 10 (1), Szamoránsky 4, TOMORI 10 (2), Vérten 2. Csere: Pastrovics (kapus), Cifra, Deáki, Szarka. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 8. p.: 4–4. 11. p.: 6–4. 16. p.: 6–7. 20. p.: 7–9 23. p.: 10–11. 32. p.: 15–18. 37. p.: 15–20. 41. p.: 17–24. 45. p.: 21–26. 55. p.: 27–32
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Szabó Edina:
– Gratulálok a Ferencvárosnak a döntőbe jutáshoz!
Elek Gábor: – A lépésszabály nélküli kézilabdához mi alkalmazkodtunk jobban.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2–0, a Ferencváros javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik