Az AS szerint a spanyol kapitány számít Nagy Lászlóra Londonban

Vágólapra másolva!
2012.02.24. 10:31
null
Nagy László ott lesz az olimpián? (Fotó: NS-archív)<br />
Címkék
A spanyol AS interjút készített Nagy Lászlóval, a Barcelona magyar átlövőjével, aki elmondta, csak akkor hajlandó a spanyol válogatottságról beszélni, amikor megkapja a spanyol útlevelet. A madridi lap úgy tudja, Valero Rivera szövetségi kapitány – aki 1998-ban személyesen jött el Magyarországra, hogy a játékost Barcelonába szerződtesse – számít rá a londoni olimpián.

Az AS információi szerint a 2000 óta a Barcelonában játszó Nagy Lászlóra számít a szövetségi kapitány, akinek meg kell várnia, hogy június 21-én lejárjon az a hároméves türelmi idő, amelyet a nemzetközi szabályzat előír két különböző ország válogatottsága között. Nagy ugyanis 2009. június 21-én szerepelt utoljára a magyar nemzeti csapatban.

Ahhoz, hogy Nagy az olimpián is ott legyen, meg kell kapnia a spanyol állampolgárságot, amivel a madridi lap szerint nem lesz sok gond, hiszen Nagy több mint egy évtizede él Spanyolországban. „Nem beszélhetek a spanyol válogatottról addig, amíg nincs spanyol útlevelem" – mondta Nagy László az újságnak, miután megismételte, hogy a magyar válogatottságot azért mondta le, mert úgy érezte, a szövetség nem értékeli megfelelően az együttes tagjainak teljesítményét.

Nagy az AS-nak hízelegve arról is beszélt, hogy – bár a Ciudad Realból Atlético Madrid lett, s így a fővárosnak is van kézilabdagárdája – egyszer szeretne a Real Madrid ellen is játszani.

„Nagyon hiányzott egy igazán jó madridi klub, de még mindig nem az igazi. Sokkal jobb lenne, ha a Real Madridnak is lenne egy erős kézilabdacsapata. Mindegy, hogy erősebb vagy gyengébb a Barcelonánál, csak lenne olyan rivalizálás, mint labdarúgásban és kosárlabdában" – mondta Nagy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik