HIRDETÉS
HIRDETÉS
SIMON JÓZSEF 2018.05.21 23:40 Frissítve: 2018.05.21 23:47

Aranyfedezet – Simon József jegyzete

HIRDETÉS

Pénteken munkával, edzéssel, az újságírók faggatását állva ünnepelte 50. születésnapját – vagyis nagyon sok hölgy véleménye szerint elérte a legszebb férfikort – Carlos Pastor, a frissiben bajnoki címet szerző szegedi férfi kézilabdacsapat spanyol trénere. Azt gondolnánk, a „Miszter” – a sportágban az egész világon csak így szólítják – legszebb, bár kissé megkésett ajándéka a vasárnap megszerzett aranyérem volt, amelyért 2013 óta, vagyis öt idényen át küzdött. Négyszer lemaradt – a Veszprém többnyire hajszállal jobb volt. Az ötödik nekifutás viszont összesítésben egygólos sikert, egyben aranyérmet ért.

Mégis inkább azt emelte ki fátyolos szemmel a szegedi örömünnep, a pezsgőfürdőzés kellős közepén, hogy erre a minden tekintetben emlékezetes, neki jubileumi és bearanyozott hétvégére megérkezett Spanyolországból a felesége, két lányuk édesanyja. A diadalt is nekik, pontosabban az egész családjának ajánlotta, kiemelve édesapját, aki tavaly hunyt el.

 
 11 év után bajnok a Szeged
Így ünnepelt az új bajnok

Hogy ezt miért tette?

A magyarázatot maga adta meg, amikor röviden hozzáfűzte: családja és persze ő maga is ötödik éve viseli a nagy távolság, a külön töltött hónapok okozta szenvedést. Ehhez erős lélek, nagy szeretet és állhatatos hűség kell, illetve a tréner részéről hivatása, játékosai, klubja iránti mély elkötelezettség. Ennek egy szelete terveinek és ígéreteinek megtartása, miközben próbálja megőrizni a mediterrán emberre nem jellemző, angolos higgadtságát.

Két évvel ezelőtt, vagyis első hároméves ciklusa leteltekor, amikor fenekestül felforgatta a temérdek újonccal a szegedi keretet, azt mondta, illetve ígérte a nyilvánosság előtt a vele és csapatával szemben is áldottan türelmes klubtulajdonosnak, hogy három éven belül bejuttatja a Picket a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, és/vagy bajnoki aranyat és/vagy Magyar Kupát nyer.

Gondoljunk bele, a sportágban melyik magyar élcsapat edzője merne ilyen vállalással előállni? Igaz, a teljesítéshez szükséges és kért feltételekről – elegendő pénz, kiváló segítők, javuló infrastruktúra, profi menedzselés – gondoskodott a Pastor iránt töretlen bizalmú másik oldal.

Ígéretét 2018-ban, egy évvel az önmagának adott határidő lejárta előtt teljesítette. A „Miszternek” a 2005-ös vb-diadal mellett újabb aranyfedezete van a további sikeres munkához.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.13 09:46:38

Kézilabda SIMON JÓZSEF

„Még mindig több érzés kavarog bennem, pedig már két hónapja eljöttem Flensburgból.”

2018.08.08 08:48:54

Kézilabda SIMON JÓZSEF

„A játékrendszerünk a régi marad, ám néhány újdonsággal fel kell frissíteni.”

2018.08.07 14:32:41

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS (szöveg), TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Csak a bajnokokat szeretik igazán, állítja a világbajnok női juniorválogatott szövetségi kapitánya.

2018.08.06 11:03:53

Kézilabda SIMON JÓZSEF

A kézilabdacsapat trénere elégedetten és optimistán várja az új szezont.

2018.08.03 08:54:11

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

A győriek norvég irányítója Zanzibárban töltődött fel a nyári szünet alatt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS