HIRDETÉS
SIMON JÓZSEF 2010.06.04 21:27 Frissítve: 2015.03.24 01:54

Andjelkovics a francia Toulouse-ba igazolt

Nagy a jövés-menés az évad végén a Pick-Szegednél, amelyből szerződése lejártával távozik Danijel Andjelkovics, akinek a helyére a válogatott irányító Lékai Máté (PLER) érkezhet.

Danijel Andjelkovics hat év után távozik a Tisza-partjáról (fotó: Mirkó István – archív)
Danijel Andjelkovics hat év után távozik a Tisza-partjáról (fotó: Mirkó István – archív)

A szegediek úgynevezett magyarításának ellentmondani látszik, hogy a szlovák Frantisek Sulc után a szerb Dusan Beocsanint is szerződtették. Ugyanakkor Dragan Marjanac kapus, és a spanyol Granollersbe tartó Petar Nenadics irányító mellett távozik a klubtól a szerb Danijel Andjelkovics.

KI LESZ A BALKEZES LÖVŐ?

A balkezes Krivokapics Milorad (Koper) távozásának híre is megmozgatta a szegedi szurkolók fantáziáját, s ma sem tudni, kire vadászik a jobbátlövőt kereső Pick vezetősége. A kínálat itthon szűk, s külföldön sincs sok megfizethető árú jobbátlövő, márpedig erre a posztra „ütős", a BL-ben is helytálló játékos kellene. Eladó a PLER-ben a válogatott Balogh Zsolt, de ő a német Bundesligába vágyik, s a Magdeburg kiszemeltje.

A szintén irányító „professzor”, szerződése ugyanis lejárt, a hosszabbítást pedig a Nemzeti Sport információja szerint módosításokkal ajánlotta fel az egyesület vezetősége Andjelkovicsnak. Ezen hetekig gondolkodott végső döntéséig a játékos, akit két évre szerződtetett a francia egyesület.

A Pickben hat évet töltő Andjelkovicsot állítólag Claude Onesta, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia válogatott mestere, a Toulouse egykori játékosa és trénere szemelt ki. A sikeredzőnek a mai napig is kitűnő a kapcsolata volt egyesületével, vagyis magától értetődik, hogy tanácsaival segíti.

Nagy kérdés, kivel pótolhatja Andjelkovicsot a Szeged, amelyben azonban ugrásra készen áll az eddig keveset foglalkoztatott Lele Ákos, valamint a balszélső Vadkerti Attila (szerződése meghosszabbítása gyakorlatilag eldőlt) is remekül játszik irányítót. Újra képbe került Lékai Máté, akire a Tatabánya mellett a Szeged is feni a fogát, ám a PLER-ből ki kell vásárolni.

PICK-SZEGED 2010–2011

A szegedi vezetők elképzelése szerint nem lenne sokkal nagyobb, mint 14 tagú a takarékoskodó Pick kerete a következő évadban. Jelenleg a legnagyobb kérdés: kik lesznek a balkezes átlövők Skaliczki Lászó együttesében, illetve hová adható el (vagy kölcsön) az igen drága balszélső, Luka Zvizej.

 

Kapus: Tatai, Mikler (?), Liszkai (?)
Jobbszélső: Stranovsky, Vancsics
Jobbátlövő: ?

Beállós: Zubai, Herbert
Irányító: Sulc, Lele, Lékai (?)
Balátlövő: Katzirz, Beocsanin
Balszélső: Törő, Vadkerti (?)

 

2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.