Ambros Martín: Nincs szükség mentális felkészítésre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 11:30
null
A bajnoki címet már besöprő győriek jó mentális állapotban várják a BL-döntőt (Fotó: Tumbász Hédi)
Vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén Larvikban lép pályára a Győri Audi ETO KC. A közelgő mérkőzés előtt a klub rendelkezésünkre bocsátotta Ambros Martín vezetőedzővel készített, három kérdésből és három válaszból álló miniinterjúját.

– A legutóbbi BL-meccsén elveszítette százszázalékos mutatóját a sorozatban a Győri ETO. A filozófiája szerint a vereségből lehet tanulni. Úgy is igaz ez, hogy tulajdonképpen továbbjutást ért a Valcea elleni botlás?
– A sportban mindig benne van a vereség lehetősége, bármikor megtörténhet. A mi esetünkben ez most úgy néz ki, hogy ha kifejezetten jól, vagy akár átlagosan játszunk, akkor nyerünk. Ha rossz napot fogunk ki, mint ahogy a Valcea ellen történt, akkor vereségbe is belefuthatunk. Ez ennyire egyszerű, nincs szükség semmilyen kombinációra, esélylatolgatásra. Bármi is történt eddig, mi semmi másra nem gondolunk, csak arra, hogy nyernünk kell! Larvikban és itthon is. Nincs más alternatíva!

– Készülnek-e új taktikai elemmel, valami váratlannal a Larvik ellen?
– A Larvik az elmúlt három évben nem változott sokat. A játékosok nagy része, az edző, a játékstílus változatlan. A két csapat rengeteget játszott egymás ellen, így tökéletesen ismeri egymást. Véleményem szerint ez nem taktikai csata lesz, nem ezen fog múlni a győzelem, hanem azon, hogy ki tudja a saját játékát minél precízebben játszani, ki képes minél koncentráltabban végigvinni a meccseket.

– Hogyan zajlik a csapat mentális felkészítése?
– A mi csapatunk klasszisokból áll. A két norvég játékosunk, Heidi Löke és Katrine Lunde-Haraldsen minden lehetséges trófeát begyűjtött már, amit a kézilabdában be lehet gyűjteni. Van világbajnokunk, Raphaelle Tervel, van friss Európa-bajnokunk és olimpiai ezüstérmesünk, Jovanka Radicsevics, és vannak Európa-bajnoki bronzérmeseink a magyar lányok személyében. Andrea Lekics az Eb-n, Edouarda Amorim az olimpián szerepelt gyönyörűen, tehát csupa nyerő játékosunk van, akik pontosan tudják, hogyan kell egy döntő mérkőzéshez hozzáállni. Nincs szükség semmilyen extra mentális felkészítésre, megvan az önbizalmunk, ez egy nyerő csapat!

Rédei-Soós Viktória: A Larvik mentalitása teljesen más

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik