Álomkezdés után ETO-diadal Larvikban

Vágólapra másolva!
2011.02.19. 19:20
null
A második játékrészben Aurelia Bradeanu villanásai lendítették át a holtponton az ETO-t <br />(fotó: Németh Ferenc – archív)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata fantasztikus első félidei teljesítmény után fölényes, 25–16-os győzelmet aratott a legnagyobb középdöntőbeli riválisnak kikiáltott Larvik vendégeként. A vendégek a támadásban remeklő Eduarda Amorim és a kapuban káprázatosan védő Katrine Lunde Haraldsen vezérletével a szünetre 17–7-es előnyre tett szert. A második félidőben ugyan volt egy rossz periódusa a vendégeknek, de Aurelia Bradeanu góljai átlendítették a nehéz időszakon a győrieket, akik így a vártnál jóval könnyebb győzelmet arattak, és továbbra is hibátlanok csoportjukban.

 

Álomkezdés. Röviden így lehet összefoglalni azt, ahogy az első félidőben a Győri ETO gyakorlatilag lelépte a Larvikot. A zöld mezes győriek első góljait Eduarda Amorim szerezte, majd tíz perc után már 6–2-re vezetett Konkoly Csaba együttese, és ezzel még nem volt vége a menetelésnek…

Tor Odvar Moen, a norvég bajnok edzője már a 11. percben időt kért, hogy javítson együttese teljesítményén, de a pályán csak egyetlen északi játékost lehetett maradéktalanul dicsérni: természetesen Katrine Lunde Haraldsent. Azt várni lehetett, hogy napjaink egyik legjobb kapusának kulcsszerepe lesz a találkozón, de arra alighanem kevesen számítottak, hogy szinte megzabolázza válogatottbeli csapattársait.

Lunde Haraldsen azonban – az előtte kiválóan záró védelemmel együtt – fantasztikusan teljesített, a Larvik mindössze hét gólt szerzett az első harminc percben: a hazaiak sztárjai közül Heidi Löke és Linn-Kristin Riegelhuth csupán egyszer talált a hálóba, míg Nora Mörk egyszer sem. Tonje Larsen volt a legjobb hazai játékos a maga három találatával.

De nemcsak az ETO védekezését, támadójátékát is dicséret illeti: a tarthatatlan Amorim mellett Görbicz Anita remekül irányított és biztos kézzel lőtte a heteseket, míg a többiek közül mindig más-más villant egyet, így a fehér mezesek nem tudták sablonból olvasni a győriek játékát, a vendégelőny pedig folyamatosan nőtt. Jellemző, hogy Cecilie Legangert le kellett le kellett cserélni a kapuból, de Lene Rantala sem nyújtott sokkal jobb teljesítményt, 30 perc alatt összesen háromszor találkoztak a labdával, így nemcsak 13–3-nál, de a szünetben 17–7-nél is rászámolhattak a kisalföldi drukkerek a középdöntőbeli legnagyobb riválisra.

A második félidő – akárcsak az első – egy Amorim-találattal kezdődött, majd Katarína Mraviková növelte tovább az előnyt, ám ezt követően gödörbe került támadásban az ETO, amely idővel már-már szakadékká mélyült.

Szerencsére, a norvégok sok technikai hibát követtek el, így a bő tizenöt perces ETO-gólcsend alatt nem sikerült kritikus közelségbe kerülnie a hazaiaknak, Aurelia Bradeanu pedig két okos találattal 19–12 után átlendítette a holtponton a győrieket.

Simona Spiridon gólja után ráadásul a Larvik időkérése sem hozta meg a hazainak a várt fordulatot, Bradeanu és Lunde újabb két villanása pedig végleg megtörte a Larvik lendületét. Az ETO 25–16-os diadalt aratott, és veretlenül vezeti középdöntős csoportját.

A csoport másik mérkőzésén a Dinamo Volgográd hazai pályán 25–22-re legyőzte a Lipcsét, így elmozdult a kvartett utolsó helyéről.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
II. CSOPORT, KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
LARVIK (norvég)–GYŐRI AUDI ETO KC 16–25 (7–17)
Larvik, 3000 néző. V: Horácek, Novotny (csehek)
LARVIK: Leganger – RIEGELHUTH 4, H. Löke 3, LARSEN 5, Breivang 1, T. Kristiansen, K. Johansen 1. Csere: Rantala (kapus), N. Mörk 1, Sulland, Stange, Medvedeva 1 (1), Breistol. Vezetőedző: Tor Odvar Moen
GYŐRI ETO: LUNDE HARALDSEN – Mravíková 3, BRADEANU 4, SPIRIDON 4, GÖRBICZ 5 (4), AMORIM 5, Vérten 2. Csere: HORNYÁK Á. 1, Gros 1, Kovacsics. Vezetőedző: Konkoly Csaba
Az eredmény alakulása. 4. p.: 1–2. 11. p.: 2–7. 14. p.: 3–7. 22. p.: 3–13. 26. p.: 6–14. 32. p.: 7–19. 46. p.: 13–19. 50. p.: 14–21. 54. p.: 15–23.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4
A csoport másik mérkőzésén: Dinamo Volgográd (orosz)–HC Leipzig (német) 25–22 (12–7)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI AUDI ETO KC 3 3 76–60 6
2. Larvik (norvég) 3 2 1 83–69 4
3. Dinamo Volgográd (orosz) 3 1 2 69–89 2
4. HC Leipzig (német) 3 3 66–76 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik