Álmos kezdés után hengereltek a győri lányok

Vágólapra másolva!
2011.05.07. 10:57
null
Aurelia Bradeanu (labdával) volt a Győr egyik vezére a DVSC ellen (Fotó: Gy. Balázs Béla)
Címkék
A DVSC-Korvex bátran kezdett a bajnoki döntő első meccsén Győrben, az ETO négy percig nem dobott gólt, utána viszont fokozatosan magára talált, s végül Aurelia Bradeanu és Mayer Szabina vezetésével fölényes, 34–26-os győzelmet aratott. A Győr ezzel 1–0-ra vezet az egyik csapat második sikeréig tartó párharcban.

A találkozó Juhász Gabriella révén debreceni góllal, majd egy kihagyott vendéghetessel (Bognár Barbara a kapufát találta el), illetve mindkét oldalon jó kapusteljesítményekkel kezdődött.

A győriek első gólját négy perc elteltével Görbicz Anita szerezte büntetőből, majd nem sokkal később Mayer Szabina is betalált beállóból. A Simona Spiridon sérülése miatt első számú beállósnak számító Mayer a folytatásban is jól játszott.

A folytatásban az átlövők pillanatai következtek, az egyik oldalon Hornyák Dóra, a másikon Eduarda Amorim volt eredményes, majd Bogdanovics Annamária hetesével egyenlített a Loki.

A Győr a lassú kezdés után átvette a kezdeményezést, de a Loki tapadni tudott, egészen 4–4-ig, mert utána két ETO-gól következett: Amorim átlőtt, Katarína Mravíková betört, a Győr pedig így 6–4-re meglépett.

A debrecenieknél Juhász Gabriella csapata hat góljából hármat szerzett, míg a másik oldalon Amorim lőtt ugyanennyit. A győriek időközben kapust cseréltek, Pálinger Katalin váltotta Katrine Lunde Haraldsent, de a DVSC 8–8-nál így is egyenlíteni tudott.

A győriek nagyon idegesen játszottak, Amorim például 9–8-nál emberelőnyben eladta a labdát, amiből a látogatók ismét egyenlítettek.

A hazaiaknál Mayer volt elemében, míg a hajdúságiaknál a korábban említett Juhász mellett Bognár és Bogdanovics is sokat hozzátett ahhoz, hogy szorosan alakuljon a mérkőzés.

12–10-nél ismét két góllal lépett meg a Győr Görbicz hetesből szerzett második, illetve Mayer negyedik találata után. Aurelia Bradeanu révén pedig először a meccsen már három gól volt a különbség a két csapat között – a vendégek mestere, Köstner Vilmos ekkor kért időt.

Ez jót tett a DVSC-nek, ugyanis Bogdanovics két embert becsapva, szélsőket idéző betörésből szerzett gólt, majd Bradeanu lőtt nagy gólt a másik oldalon, amiért cserébe kapott egy hatalmas taslit Bulath Anitától, amely után a román átlövőt ápolni is kellett.

Míg a debreceniek nem igazán tudtak mit kezdeni az egyre lendületesebben játszó győriekkel, addig Görbiczék hátul rendezték soraikat, sokkal fegyelmezettebben védekeztek, és ennek is köszönhetően folyamatos növelték az előnyüket. Ebben az is közrejátszott, hogy a debreceniek sokszor kerültek emberhátrányba. Az első félidő 16–12-es hazai vezetéssel zárult.

A második játékrész győri emberhátránnyal – ez volt az első hazai kiállítás – és Bogdanovics hetesből szerzett góljával indult, majd a másik oldalon előbb Bulath állította meg szabálytalanul Görbiczet, majd Slakta Petra kapott kétperces büntetést (a negyedik debreceni kiállítást könyvelhettük ekkor el).

A győriek első gólját a második félidőben Vérten Orsolya szerezte, nem sokkal később pedig Bradeanu is sikeresen lőtt: ez volt a hatodik találata, de nem az utolsó.

A vendégek a folytatásban sem tudtak felzárkózni, sőt a szlovén Ana Gros kicsit megpattanó átlövésgólja után már 20–15-re vezetett a Győr.

A debreceniek esélyeit a második félidőben Bogdanovics próbálta életben tartani, ám a győrieknél sokkal több volt a jó egyéni teljesítmény, Bradeanu mellett Mayer is futószalagon gyártotta a gólokat. A négygólos különbséget azért próbálták tartani a hajdúsági lányok, Bognár például egy hatalmas átlövéssel járult ehhez hozzá.

Azonban egy debreceni rövidzárlatot kihasználva Görbicz első akciógóljával, majd egy újabb Mayer-találattal 25–19-nél már hatgólosra növelte az előnyét a Győr. A debreceniek ekkor már támadásban is kezdtek fáradni, Juhász Gabriella például ziccert hibázott, szemben a negyedikből a negyedik büntetőjét is értékesítő Görbiczcel.

Negyed órával a vége előtt Kovacsics Anikó első, indításból szerzett találata után 28–20-ra vezetett a Győr, ezzel pedig érezhetően végleg el is dőlt a mérkőzés.

Újabb debreceni időkérés, aztán pedig két szélsőgól következett, előbbit a debreceni Slakta mutatta be, majd a Vérten lecserélésével alkalmi balszélsővé váló Görbicz ragasztotta a labdát a bal felsőbe.

Az utolsó tíz percre fordulva a győriek már egy kicsit kiengedtek, több kulcsjátékos lement, ám a vendégek így sem tudtak faragni a hátrányukból – többek között azért sem, mert Görbicz nagyon élt a szélen, egy gyönyörű cunderből is gólt szerzett.

A Győrnél Lunde is visszaállt a kapuba, de a norvég kapuvédő ma nem sokat tudott hozzátenni a zöld-fehérek játékához – ám az ő védései nélkül is fölényes, 34–26-os sikert aratott a Győr. Folytatás egy hét múlva Debrecenben.

NŐI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GYŐRI AUDI ETO KC– DVSC–KORVEX 34–26 (16–12)
Győr, 1000 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi
Győr: Lunde Haraldsen – Mravíková, Gros 5, GÖRBICZ 7 (4), MAYER 9, E. Amorim 3, Vérten 1. Csere: PÁLINGER (kapus), BRADEANU 7, Hornyák Á., Kovacsics 2, Orbán.
Debrecen: Triffa – Csáki 1, Sopronyi, BOGDANOVICS 9 (3), Szabó V. 1, Hornyák D. 1, JUHÁSZ G. 3. Csere: Kiss É. (kapus), Borbás, Bognár B. 5 (1), Slakta 2, Kazai 1, Bulath 3, Dakos, Varsányi
Az eredmény alakulása. 9. p.: 4–4. 11. p.: 6–4. 16. p.: 8–8. 20. p.: 10–10. 23. p.: 13–10. 27. p.: 16–12. 33. p.: 18–13. 38. p.: 21–17. 44. p.: 26–19. 46. p.: 27–20. 50. p.: 30–21. 53. p.: 33–23. 56. p.: 33–25
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 Győr javára.
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba: Azok a szurkolók, akik ezt az ebédidőt a képernyők előtt vagy otthon töltötték, sajnálhatják, mert remek – igaz, sok hibával tarkított – küzdelmet láthattak. Sajnos kellemetlenül befolyásolták a játékot a furcsa felfogásban működő bírók.
Köstner Vilmos: Hogy a Győr jobb csapat, azt eddig is tudtuk. De sajnos a mérkőzés közben ez egyre jobban kidomborodott, ráadásul a bírók sorozatos téves ítéletei szétforgácsolták a játékot. Ezeknek az ítéleteknek a többségével minket sújtottak.
NŐI KÉZILABDA NB I
A DÖNTŐ PROGRAMJA
1. mérkőzés (május 7., szombat)
Győri Audi ETO KC–DVSC-Korvex 34–26
2. mérkőzés (május 14., szombat)
DVSC–Győr 12.50
3. mérkőzés (május 21., szombat)
Győr–DVSC 18.00 (ha szükséges)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik