A világválogatott tagjai egymás ellen - jön a PSG-Veszprém

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.19. 13:35
null
Alilovic szerint Narcisse és Hansen semlegesítése kulcsfontosságú feladat lesz (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Itt az idő! A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén az MKB-MVM Veszprém a Paris Saint-Germain otthonában lép pályára. A párizsi együttes klasszisa, Daniel Narcisse szerint Európa legerősebb klubcsapatával mérkőznek meg, míg a magyar klub kapusa, Mirko Alilovic úgy véli, Narcisse és Mikkel Hansen a PSG két kulcsembere, őket muszáj lesz kikapcsolni.

 

Folytassuk ott, ahol Császár Gáborral abbahagytuk. A párizsiak válogatott irányítója szeretne minél több időt a pályán tölteni a PSG–Veszprém kézilabda BL-negyeddöntő mindkét mérkőzésén. A vágya érthető, egykori csapatával szemben örömmel megmutatná, mennyit lépett előre a francia bajnokcsapatnál, amelyben szívesen szerepelne még többet. Ennek érdekében a többi irányítóval, Daniel Narcisse-szal és Mladen Bojinoviccsal rivalizál. Persze hasonló helyzetben van a PSG-ben a többi klasszis is, hiszen Philippe Gardent edző a 28 tagú bő keretből akár három BL-szintű gárdát is ki tudna állítani. Ennek az alapja az arab hátterű pénzügyi biztonság – a PSG költségvetésének deklaráltan nincs plafonja.

ORTEGA: A VILÁG TALÁN LEGERŐSEBB CSAPATÁVAL VESSZÜK FEL A VERSENYT

„A világ talán legerősebb keretű csapatával vesszük fel a versenyt. Nem tartom fontosnak, mi történt eddig a PSG-vel a bajnokságban és a BL-ben. Ennek a negyeddöntőben nincs jelentősége. Ötven százalék az esélyünk a kölni négyes döntőbe jutásra” – vélekedett a Veszprémet irányító Carlos Ortega.

De térjünk vissza a szinte felbecsülhetetlen, talán euró tízmilliókban kifejezhető értékű kerethez. Ebben szerepel a fél világválogatott, amelyet a tréner már második éve igyekszik csapattá gyúrni.

A negyeddöntőben érdekes találkozások és párharcok elé nézünk. A kapusok teljesítménye ezúttal is sorsdöntő lehet – José Sierra és Mirko Alilovic, illetve Fazekas Nándor egyaránt csúcsformában, az ellenfél taktikájából tökéletesen felkészülve várja a küzdelmet. A horvát Alilovic, valamint Renato Sulic találkozik a PSG-ben szereplő honfitársaival és barátaival, Marko Kopljarral, Jakov Gojunnal és Igor Vorival. A Kielben tavaly ilyenkor még együtt játszott a Veszprém ellen Daniel Narcisse és Momir Ilics – mindkettő vezéregyénisége jelenlegi csapatának.

A világ egyik legjobb irányítójának tartott Daniel Narcisse azzal kezdte, hogy sok meccset játszott a Veszprém ellen, ismeri a csapatot.

„Minden pozícióban több kitűnő játékost küld pályára, és szerintem ma Európa legerősebb klubcsapata – vélekedett Narcisse a magyar bajnokról. – Ezért a legnagyobb esélyese a BL-nek. Nekünk most az a dolgunk, hogy ezt megcáfoljuk.”

GARDENT: AZ ELŐZŐ IDÉNYÜNK SOKKAL SIMÁBB VOLT

„Sokkal simább volt az előző idényünk. Ebben az évadban nagyon megerősödtek az ellenfelek a BL-ben és a bajnokságban is. A java persze a következő hetekben vár ránk. Tudom, hogy a Veszprém programja is hasonló, akárcsak BL-célja” – mondta Philippe Gardent, a PSG vezetőedzője.

Az udvariassági körök lefutása, a PSG dicsérete után Alilovic azt erősítgette, hogy Párizsban is győzhet csapata.

„Persze óvatosan kell bánni minden szóval, mert rettentően nehéz meccs lesz, de ha úgy játszunk, olyan erőszakosan védekezünk, mint a pécsi Magyar Kupa-döntő második félidejében, akkor nem lehet nagy baj. Hansen és Narcisse a két kulcsjátékos, őket muszáj lesz kikapcsolni” – mondta a veszprémi kapus.

Nagy László csapatkapitány szerint maximálisan motivált két csapat találkozik.

„Ott is, nálunk is több nemzetközi szintű, rutinos játékos szerepel, aki képes magával ragadni társait – így a jobbátlövő. – Nem dől el Párizsban a négybe jutás kérdése akkor sem, ha jó, szoros eredményt érünk el, de persze ott is nyilván nyerni akarunk.”

A Paris Saint-Germain–MKB-MVM Veszprém BL-negyeddöntőt – amely szombaton 16.30 órakor kezdődik – a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításban közvetíti.

FÉRFI KÉZILABDA BL
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 19. (szombat)
16.30:
Paris Saint-Germain (francia)–MKB-MVM Veszprém (magyar) (Tv: Digi Sport1)
18.30: Metalurg Szkopje (macedón)–THW Kiel (német)
Április 20. (vasárnap)
19.15:
Rhein-Neckar Löwen (német)–Barcelona (spanyol)
Április 21. (hétfő)
19.00:
Flensburg (német)–Vardar Szkopje (macedón)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik