A Veszprémé a leghangulatosabb kéziaréna

Vágólapra másolva!
2010.10.08. 20:01
null
A veszprémi szurkolók büszkék lehetnek csapatukra – a csapat pedig a szurkolókra (fotó: Czerkl Gábor)
A handball-planet.com kézilabdával foglalkozó szakportál szerint a MKB Veszprémnek otthont adó Veszprém Aréna a leghangulatosabb az európai topcsapatok pályái közül.

 

A tízes listákat előszeretettel közlő handball-planet.com ezúttal a kézilabdacsarnokokat vette számba. Ahogy a honlap is fogalmazott, nehéz általános véleményt megfogalmazni arról, mi is a „jó hazai pálya”, de a szerkesztők a listát az alapján próbálták meg összeállítani, amit láttak és hallottak. Azaz a veszprémiek első helyében jócskán benne van nemcsak az új csarnok, de az a plusz, amit a szurkolók minden mérkőzésen hozzátesznek kedvenceik játékához.

A honlap indoklása szerint a Hamburg elleni, legutóbbi Bajnokok Ligája-mérkőzés is megmutatta, hogy a vendégcsapatoknak milyen nehéz dolguk van a Veszprém Arénában – a bakonyiak 33–30-ra nyertek –, ami igazán „veszélyes hely”, hiszen az ötezer fő befogadására alkalmas csarnok játékot értő és szerető szurkolói együttesen kiváló hangulatot teremtenek.

A második a Ciudad Real arénája lett, amelyben a világ egyik legjobb csapata mellé az egyik legjobb szurkolótábor párosul, és örülhet az az ellenfél, amelyik megússza ötgólosnál kisebb vereséggel.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a Csehovszkije Medvegyi otthona kapta meg, amelyben ha nincs is mindig telt ház, a hosszú utazás és az orosz tél következtében gyakran fagyos a hangulat az ellenfelek számára, ami legtöbbször bénítólag hat a vendégek teljesítményére – s ehhez még párosul Vlagyimir Makszimov gárdája.

A legjobb tíz közé három német együttes – a THW Kiel, a Gummersbach és a Flensburg – pályája is bekerült. Érdekesség, hogy a spanyol Ademar León otthona mellett jelenleg csupán a Gummersbaché nem „szerepel” a legjobbak között a férfi BL-ben, ám az előző szezonhoz hasonlóan a 2010–2011-es szezon végén is a kölni Lanxess Arenában rendezik meg a négyes döntőt.

A 10 LEGJOBB KÉZILABDÁS HAZAI PÁLYA
CsarnokCsapatBefogadóképesség
1. Veszprém ArénaMKB Veszprém (magyar)
5000
2. Don Quijote ArenaCiudad Real (spanyol)5107
3. Olympic HallCsehovszkije Medvegyi (orosz)3500
4. Sparkasse ArenaTHW Kiel (német)10 250
5. Lanxess Arena/Eugen HassGummersbach (német)19 500
6. ZlatorogCelje (szlovén)5500
7. Arena Zagreb/LedenaCO Zagreb (horvát)15 200
8. Palacio Municipal de DeportesAdemar León (spanyol)6000
9. CampushalleFlensburg (német)6300
10. Tre-For Arena KoldingKIF Kolding (dán)2650

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik