A Veszprém és az árnyéka – Vincze Szabolcs jegyzete

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 23:19

MINDENKÉPPEN CSALÓDÁS, hogy a Telekom Veszprém nem jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, de nem is maga az eredmény lelombozó (jó, az is), hiszen a Kielce otthonában ki lehet kapni még a legnagyobbaknak is, de bántóan esélytelen volt az Építők.

Senki sem erre számított, még ha tudjuk is, hogy Kielcében az elmúlt időszakban beért Talant Dujsebajev munkája, és bátor jóslat, de azért megelőlegezem, hogy a lengyel együttes idén nagy valószínűséggel megnyeri a Bajnokok Ligáját, vissza fog vágni a Barcának.

Momir Ilics alakulata egyszerűen nem tudta átlépni a saját árnyékát, és ezúttal nem vette senki vállára a csapatot, mint Rasmus Lauge vagy éppen korábban mondjuk Petar Nenadics annyiszor. Éppen akkor nem volt vezére a gárdának, amikor a leginkább szükség lett volna rá.

Az eredmény azért is elszomorító, mert a visszavágón olybá tűnt, mintha a Kielce más ligában játszana, és esélyt sem adna a Veszprémnek, amelynek játékosait viszont hibáztatni sem lehet, hiszen lélektelen játékkal senkit sem lehet vádolni. Mindenki akart, hajtott, de meglepő, hogy ez ennyire keveset számított. Az odáig rendben, hogy a Kielce kerete talán kicsit erősebb, talán nagyobb a költségvetése is, de azért nem lenne szabad ekkora különbséggel és ilyen simán kikapni tőle.

A Veszprém egy évvel ezelőtt bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, így okkal várta mindenki, hogy ebben az idényben előre fog lépni a csapat – de nem történt meg, még úgy sem, hogy az évad egyáltalán nem indult rosszul. A tény ugyanis az, hogy a legfontosabb pillanatban, a legfontosabb meccsen roppant össze a gárda, és ez alól nem menti fel az együttest az sem, hogy egyébként az idény során jól játszott.

A magyar bajnokságot még megnyerheti, és a szurkolók talán meg is elégszenek vele, de a klubnál érdemes elgondolkodni rajta, hogy egy NB I-es győzelem valóban kompenzálja-e a BL-kiesést. Ha összességében nézzük az idényt, nem volt ez olyan rossz (győzelem a BL-ben a rivális Szeged ellen, Magyar Kupa-győzelem, bajnoki döntő, és az esély még megvan, hogy itthon visszavágjon a Szegednek), de Veszprémben ilyen múlttal és ilyen kerettel ennyi már biztosan nem elég.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik