A szegedi „cséká” szerint ideális volt a felkészülés

Vágólapra másolva!
2015.08.29. 11:40
null
Zubai Szabolcsék újra megkísérlik megállítani a Veszprémet (Fotó: Veres Viktor)
Szombaton Győrben rendezik a kézilabda Szuperkupa-meccseket: előbb a női mérkőzésen 14 órától a házigazda Győri Audi ETO KC találkozik a bajnok Ferencvárossal, majd 16 órától a férfiaknál a hagyományos MVM Veszprém–Mol-Pick Szeged összecsapásra kerül sor.  

 

A férfiak párharca rendre kemény csatát hoz, igaz, legtöbbször a bajnoki címvédő, az elmúlt szezonban Bajnokok Ligája-döntős Veszprém örülhet.

„A felkészülésünk jól halad, nagyon motiváltan várjuk a Szuperkupa-döntőt, amelyen mindenképpen győzni szeretnénk – idézi a veszprémiek honlapja Nagy Lászlót, a gárda csapatkapitányát. – A Szeged elleni párharcoknak mindig megvan a pikantériájuk a két fél rivalizálása miatt, ez mindenkiben fokozza a várakozásokat a találkozó kapcsán. Győzelemmel szeretnénk tehát debütálni az új idényben.”

A Tisza-partiaknál Zubai Szabolcs, aki először lesz csapatkapitány, nyilatkozatában szintén arra utalt, hogy a veszprémiek elleni párharc mindig különleges.

„Egy Szeged–Veszprém csatának varázsa van, minden játékos ezt várja. Egy profi sportoló csak úgy léphet pályára, hogy minden meccset szeretne megnyerni. Mi is ezen leszünk, nem is lehet más a célunk. A bokám rendben van, jó erőben vagyok, sokat edzettünk. A két új fiú, Thiagus Petrus és Marko Csuruvija gyorsan beilleszkedett, így minden ideálisan alakult a felkészülésünk alatt” – mondta a beállós.

A nőknél a Győr revánsra készül, miután a fővárosi zöld-fehérek hét év után elhalászták előlük a bajnoki címet. A két csapat legutóbbi, május 14-i összecsapásán történelmi FTC-siker született, a budapestiek 18 és fél év elteltével diadalmaskodtak legnagyobb hazai riválisuk otthonában, míg a Győr 2004. október 3-a óta először kapott ki otthon magyar bajnokin. A győri diadal a Fradi történetének tizenkettedik bajnoki győzelmét eredményezte.

„Az elmúlt másfél hónapban, úgy látom, megvalósítottuk a terveinket, és jó fizikai alapot szereztünk az új szezonra, továbbá taktikai szempontból is sokat haladtunk – nyilatkozta Ambros Martín, a Győr vezetőedzője. – Természetesen nem vagyunk csúcsformában, hiszen jó pár játékosunk cserélődött fontos posztokon, de a szombati Szuperkupára mindenképpen versenyképesnek tartom magunkat.”

A győriek hat játékost igazoltak a nyáron, a válogatott átlövő Tomori Zsuzsanna éppen az FTC-től tért vissza, mellette Kiss Éva és Tóth Gabriella csatlakozott az együtteshez, valamint „légiósfronton” Linn Jörum Sulland olimpiai, világ és Európa-bajnok norvég jobbátlövő a Larviktól, Nycke Groot holland irányító a Midtjyllandtól, honfitársa, a beállós Yvette Broch pedig Metztől szerződött Győrbe. Történt még egy változás az elmúlt idényhez képest, szülése után Görbicz Anita, az együttes irányítója már elkezdte a labdás edzéseket.

A találkozóra a Ferencváros is jó előjelekkel készül. Elek Gábor együttese a szombaton befejeződött X. Josip Samarzija nemzetközi emléktornán, valamint azt megelőzően az Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria-kupán is veretlenül diadalmaskodott, hét közben pedig legyőzte a Vácot.

LEIER KÉZILABDA SZUPERKUPA, GYŐR
14.00:
Nők, FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC (Tv: Duna World)
16.00:
Férfiak, MVM Veszprém–Mol-Pick Szeged (Tv: M4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik