Sz. M. 2019.12.05 23:21 Frissítve: 2019.12.06 08:47

A románok ellen a lét a tét; Sir John okozta a Fradi vesztét

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

A Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon a középdöntőbe jutáshoz pontot kell szerezni a románok ellen, ez esetben válogatottunk egy lépéssel közelebb kerül az olimpiai kvalifikációs tornához is – bár erre az esetleges vereséggel is marad némi esély –, a kulcs Cristina Neagu semlegesítése lehet. A helyszínről Papp Bálint és Nedelykov Tamás jelentkezett.

Egymást közt úgy hívjuk, aranyév – mondta Kubatov Gábor. Az esztendőt értékelő FTC-elnök a sajtóhoz és az MLSZ-hez fűződő viszonyáról, egy rendkívül nehéz döntésről, a száz éve játszott darabról, a javuló utánpótlásról, valamint a reális célokról is beszélt. Pietsch Tibor írása.

A hétközi Magyar Kupa-forduló legnagyobb meglepetését a Ferencvárost búcsúztató Békéscsaba szolgáltatta, a tizennyolc esztendős Uram János okozta a Fradi vesztét – a fiatal kapus mindig is a nyugalmáról volt híres, ezért is becézik Sir Johnnak. A futballistát Borbola Bence kérdezte.

Nem múlik az átok. Újabb ismert játékos hunyt el ALS-ben: a 68 éves Giovanni Bertini szomorú esete megint felveti a kérdést: miért éppen a labdarúgókat fenyegeti jobban a kór? Csillag Péter háttéranyaga.

Nagy zakó után elkapták a ritmust. Perl Zoltán, a kosárlabda Bajnokok Ligájában hazai pályán még hibátlan Falco válogatott hátvédje állítja: noha a realitás mást sugall, ők egyre inkább hisznek a továbbjutásban.

Sportkrém-mellékletünk tartalmából. Mosoly után kín: Kent Robin Tönnesen terveit átírta a súlyos sérülés; Kiemelten készül a Sport Tv is a Fradi sorsdöntő El-meccsére; Szekeres Klára számára Nycke Groot volt a legnehezebb ellenfél.

2020.01.26 13:53:23

Kézilabda B. L.

A magyar csapat pocsékul kezdett, felállt mínusz hatról, az 58. percben kettővel égett, de nem kapott ki.

2020.01.26 18:11:24

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Stockholm)

„Én sem számítottam arra, hogy ilyen jó teljesítményt fogunk nyújtani ezen az Eb-n.”

2020.01.25 20:45:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), B. L. (percről percre)

A kapuscsere után ellépő Maquedáék már néggyel is vezettek a szünet után, de a végén így is fordítaniuk kellett.

2020.01.25 22:56:56

Kézilabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A költségek megoszlanak, mégis mi vagyunk a »főrendezők«.

2020.01.24 14:09:22

Kézilabda B. Á.

Elek Gábor csapata parádésan játszott a középdöntő első meccsén, és tíz gólt vert a románokra.