A Mocsai-csapat sikerrel futott az eredmény után

Vágólapra másolva!
2013.01.04. 20:12
null
Döntetlent hozott a magyar–lengyel csata (Fotó: Lengyel Kézilabda-szövetség)
A magyar férfi kézilabda-válogatott péntek este szinte végig hátrányban játszva 27–27-es döntetlent játszott Lengyelországgal a Csehországban zajló Újévi Kupa első játéknapján.

 

A lengyelek Michal Jurecki vezérletével 6–2-re elhúztak, majd Bartosz Jurecki is betalált, maradt a biztos lengyel vezetés (7–3). A magyar csapat ekkor kezdte meg a felzárkózást, 11–8-as lengyel vezetést követően Császár Gábor és Iváncsik Gergő révén három magyar gól következett – Császár büntetőjével először sikerült egyenlíteni (11–11).

MOCSAI: ÉRTÉKES DÖNTETLEN
„Értékes döntetlent értünk el a rendkívül erős, és a kihagyott olimpia miatt a világbajnokságra kettőzött erővel készülő lengyel válogatott ellen – mondta a mérkőzés után Mocsai Lajos szövetségi kapitány. – A mérkőzés elején több labdát eladtunk, indításból és átlövésekből gólokat kaptunk, így 6–2 után váltanunk kellett. Váltogattuk a nyitott és a zárt védekezési formákat a meccs során, egy ideig Krivokapics szerepelt jobbszélsőben, és a belső védőinket is végig variáltuk. A hajrában Császár és Tatai is jól teljesített, 27–25-ös lengyel vezetést követően tudtunk Tatai bravúrja után egyenlíteni, sőt akár győzhettünk is volna, de furcsa módon a végjátékban Lékai gólját érvénytelenítették belemenés miatt. A célunkat elértük, fontos tapasztalatokat szereztünk, és a játék képe alapján megérdemeltük a döntetlent."

A játékrész hajrája megint a lengyeleké volt, az első harminc perc utolsó gólja Krzysztof Lijewski nevéhez fűződött – kétgólos lengyel vezetés mellett kezdődött a szünet (14–12).

Nagy László és Császár góljával indult a második félidő (14–14), de a vezetést megint nem sikerült megszerezni – Nagy Kornél szabálytalansága kiállítást és hetest, a hetes lengyel gólt hozott (15–14).

Az ellenfelénél többször emberhátrányba kerülő (10, ill. 2 perc) magyar csapat továbbra is futott az eredmény után, igaz, eredményesen – kétszer is sikerült két gólról (18–16, 21–19) kiegyenlíteni. Császár újabb gólját követően döntetlen állással (22–22) fordultak a csapatok az utolsó tíz percre.

Przemyslaw Krajewski góljával újra a lengyelek ragadták magukhoz a kezdeményezést, Császár megint egyenlített, azonban újra az ellenfél következett – kétszer is (25–23). Mocsai Lajos tanítványai újból visszaküzdötték magukat (25–25, újra Császár egyenlített), csakhogy átbillenni ezúttal sem sikerült – a lengyelek újra elhúztak két góllal (27–25).

Ekkor azonban felvillant Brnóban a londoni olimpia emléke: akárcsak az Izland elleni csodameccsen, sikerült ledolgozni a hátrányt – 13 másodperccel a vége előtt időkérés, majd gyors támadás végén magyar gól (27–27).

A magyar válogatott szombaton a házigazda Csehország, vasárnap Szlovákia ellen lép pályára.

A torna nyitó mérkőzésén a csehek – akik nem jutottak ki a hamarosan kezdődő spanyolországi világbajnokságra, ezért nyugodtan kísérletezhettek – simán kikaptak a szlovákoktól. Több kulcsemberük is hiányzik – köztük a világ egyik legjobb játékosa, Filip Jícha –, fiatal csapatuk pedig csak egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést. Északi szomszédaink – akik egyébként szintén nem lesznek ott a vb-n –, a szünetben még csak 14–12-re vezettek, végül azonban nyolcgólos győzelmet arattak.

FÉRFI KÉZILABDA, ÚJÉVI KUPA, CSEHORSZÁG (BRNO, HODONIN)
1. FORDULÓ
Magyarország–Lengyelország 27–27 (12–14)
A magyar gólszerzők: Császár 10 (2), Nagy L. 6, Harsányi 3, Nagy K. 3, Zubai 2, Ancsin 2, Iváncsik G. 1
A lengyel gólszerzők: Kubisztal 6 (4), M. Jurecki 5, Bielecki 4, Krajewski 3, B. Jurecki 2, Jurkiewicz 2, Syprzak 2, K. Lijewski 1, Jaszka 1, Wisniewski 1
Korábban
Csehország–Szlovákia 22–30 (12–14)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik