A lehető legnehezebb: Norvégiával pótselejtezünk

Vágólapra másolva!
2012.01.29. 13:42
null
A magyar válogatott Norvégiával csap össze a vb-pótselejtezőben (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A magyar férfi kézilabda-válogatott alaposan „belehúzott”: Norvégiával csap össze a 2013-as világbajnokság pótselejtezőjében – derült ki a mai sorsoláson.

A nemzetközi szövetség ma, a férfi Európa-bajnokság helyszínén, Belgrádban tartotta a júniusi vb-pótselejtezők sorsolását.

Mint ismert, az Eb nyolcadik helyén végző mieink az első kalapból várták a párosítás elkészítését.

Ennek ellenére az egész mezőny egyik legnehezebb riválisával került szembe Mocsai Lajos csapata: a mieink a norvégokkal csapnak össze júniusban a 2013-as világbajnokságra való kijutásért.

Norvégia a második kalapban kapott helyet, de a sorsolás első körében eldőlt, hogy az északiak az első kalapból kapnak ellenfelet (a második kalap négy csapatából kettő az első, kettő a harmadik kalapba került, és az így kialakult kilenc-kilenc országot tartalmazó két csoport tagjait párosították össze).

Az is eldőlt, hogy a magyar csapat hazai pályán kezdi a küzdelmeket június 9-én vagy 10-én, a visszavágóra pedig egy héttel később idegenben kerül sor.

MOCSAI LAJOS BÍZIK A SIKERBEN
„Az Európai Kézilabda-szövetség a szerbiai Európa-bajnokság utolsó négy helyezettje közül kettőt sorsolt a kiemeltek közé, kettőt pedig az alsó ágra, és mi éppen az utóbbi csapatok közül kaptuk meg Norvégiát, amely az egyik legerősebb volt a szóba jöhető ellenfelek közül. A magyar férfiválogatottnak vannak kellemetlen emlékei a norvégok ellen selejtező-párharcokról, reméljük, most mi zárunk sikerrel. A norvég játékosok egész Európában magas szinten játszanak. Mi természetesen tudjuk a dolgunkat, a lehető legjobban felkészülünk majd a párharcra, amelyet Magyarországon kezdünk, és tovább szeretnénk jutni" – nyilatkozta Mocsai Lajos a magyar szövetség honlapjának.

 

FÉRFI KÉZILABDA
A VB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
Litvánia–Lengyelország
Oroszország–Csehország
Szlovénia–Portugália
Szlovákia–Fehéroroszország
Macedónia–Ausztria
Magyarország–Norvégia
Izland–Hollandia
Németország–Bosznia-Hercegovina
Svédország–Montenegró
Az elöl álló csapatok kezdik hazai pályán a párharcot.
A VB-PÓTSELEJTEZŐ IDŐPONTJAI
Első mérkőzések: 2012. június 9. vagy 10.
Visszavágók: 2012. június 16. vagy 17.
A párharcok győztesei jutnak ki a 2013. január 13. és 27. között rendezendő spanyolországi világbajnokságra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik