A Köbenhavn átrobogott a Pick-Szegeden

Vágólapra másolva!
2011.10.09. 18:26
null
Czina és Atlason figyeli Pribanic „mutatványátt” (Fotó: MTI)
Címkék
A Pick-Szeged 36–24-es vereséget szenvedett a dán Köbenhavn otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D-csoportjának 2. fordulójában.

A világ egyik legjobb és leggazdagabb klubjához látogatott a Pick-Szeged, amely a sérült Rajko Prodaonovics nélkül utazott Dániába. A mérkőzés esélyese egyértelműen a vb-ezüstérmes dán válogatott több tagját és kiváló légiósokat alkalmazó Köbenhavn volt, ám több mint húsz percig nem alakult ki nagyobb különbség a két fél között.

A nyáron igazolt izlandi klasszis, Ólafur Stefánsson nem tudta vállalni a játékot a hazaiaknál, az idei világbajnokság gólkirálya, a balátlövő Mikkel Hansen viszont tarthatatlannak bizonyult, egymás után lőtte a gólokat. A Szegednek azonban rendre volt válaszuk a hazai találatokra, Frantisek Sulc, majd Ancsin Gábor is bevette kétszer egymás után Steiner Ege kapuját. Ancsin a második góljánál megsérült, és ezután már nem is tudott visszatérni a pályára, ám még ezután tartotta magát a Szeged egy ideig.

Egészen pontosan a 22. percig, ezután viszont 11–10-ről 16–10-re alakult az állás, kapusaink nem nagyon találkoztak a labdával, támadásban pedig elfogyott a tudomány.

A második félidőnek így hétgólos hátrányból (18–11) vágott neki a Pick, amely Sulc vezérletével a 45. percre felzárkózott 25–20-ra. A félidő második része sajnos ezúttal is gyengére sikerült, a sok eladott labdát könyörtelenül kihasználták a dánok, Mikler Roland számos alkalommal kiszolgáltatott helyzetbe került.

A különbség így pillanatok alatt ismét tekintélyesre duzzadt, az utolsó tíz percben már csak az lehetett a szegediek célja, hogy tisztes vereséggel megússzák. Hogy a 36–24-es eredménnyel ez sikerült-e nekik, azt döntse el ki-ki maga, az első számú jobbszélsője és jobbátlövője nélkül mindenesetre ennyire volt képes a Pick a sztárokat felvonultató dán gárda otthonában.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
AG KÖBENHAVN–PICK-SZEGED 36–24 (18–11)
Koppenhága, Bröndby Hallen, 5470 néző. Vezette: Gosuko, Repkin (mindkettő fehérorosz).
AG KÖBENHAVN: Ege – EKBERG 7 (1), Boldsen 1, R. Hansen 1, Jörgensen 2, M. HANSEN 10, SIGURDSSON 6. Csere: HVIDT (kapus), Gudjonsson 4, Atlason 3, H. Hansen 1, Larsen 1. Vezetőedző: Magnus Andresson.
PICK-SZEGED: Tatai – Nagy 2, Ancsin 2, SULC 8, Lékai 2, ZUBAI 3, Törő. Csere: Mikler (kapus), Czina, Buday 3 (2), Vadkerti 2, Pribanic 1, Bajorhegyi, Fekete 1. Edző: Skaliczki László.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresből: 1/1, ill., 4/2.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik