A hajrában úszott el a csoportelsőség

Vágólapra másolva!
2010.01.17. 18:54
null
Görbicz Anitáék (jobbra) mindent megtettek, de hajrára elfáradtak (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 26–22-re legyőzte a román Oltchim Valceát a női kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának utolsó fordulójában, így ugyanannyi ponttal zárt, mint riválisa. Mivel Romániában is ennyi volt a végeredmény, az összesített gólkülönbség döntött, ami az ellenfélnek kedvezett. 

Miután a spanyol Itxako hazai pályán tönkreverte az orosz Zvenyigorodot, eldőlt, hogy bármi is lesz a Valcea győri vendégjátékának végeredménye, a magyar és a román együttes egyaránt továbbjutott a Bajnokok Ligája második csoportkörébe, a legjobb nyolc közé.

Így „csak" a csoportelsőségről volt hivatott dönteni a mai mérkőzés, ahol ha az ETO öt góllal megveri a románokat, akkor a kvartett élén végez. (azonos pontszám esetén ugyanis az egymás elleni eredmény dönt, az első meccsen pedig a Valcea nyert 26–22-re)

Az első félidőben nem várt nagy különbség alakult ki a két csapat között: a Győr szinte gálázott, és a játék minden elemében felülmúlta riválisát. A 10. percben már 5–1-re vezetett a Győr, nem sokkal később már megvolt a remélt ötgólos különbség.

A Valceán az időkérés sem segített, más sebességi fokozatban játszott a Győr, és szinte átrobogott ellenfelén. A kapusteljesítmények között is nagy volt a különbség, Pálinger több ziccert és hetest is hárított, míg Ungureanu alig találkozott a labdával.

Nagyban megkönnyítette a magyar kapus dolgát, hogy sok labda már el sem jutott a mieink kapujáig. Támadásban Görbicz Anita és Eduarda Amorim megint hozta magát, de a két szélsőt, Vérten Orsolyát és Katarína Mravikovát is eredményesen meg tudtuk játszani.

HÁROM VARIÁCIÓ A LEGJOBB NYOLC KÖZÖTT
 

A legjobb nyolc mezőnye: Viborg (dán), Leipzig (német), Krim Ljubljana (szlovén), Hypo (osztrák), Valcea (román), Győr, Larvik (norvég), Dinamo Volgográd (orosz)

 

A csoportok első két helyezettje jutott be a középdöntőbe, a harmadikok átkerültek a KEK nyolcaddöntőjébe, míg az utolsók kiestek. A keddi linzi sorsoláskor a nyolc továbbjutó együttest két csoportba sorolják. Mindkét kvartettbe két-két csoportelső és -második kerül. A Győr lehetséges csoportellenfelei a következők lehetnek:

 

1. Győr, Viborg, Ljubljana, Volgográd

 

2. Győr, Viborg, Larvik, Hypo

 

3.Győr, Ljubljana, Larvik, Leipzig

 

Nem sokkal a szünet előtt már kilenc gól is volt a hazai előny, végül 16–8-at mutatott az eredményjelző az első félóra végén. A folytatásra Tolnai állt be a Valcea kapujába, aki többször is már jól avatkozott játékba. Konkoly Csaba is próbált frissíteni, így a második játékrészben Mayer Szabina és Tomori Zsuzsanna is lehetőséget kapott.

A 45. percig tartottuk a hét-nyolcgólos különbséget, ezután sikerült feljebb zárkóznia a román csapatnak, így izgalmasan alakult az utolsó tíz perc. Visszaállt Amorim és Görbicz, de az elfáradó Győr nem tudta megtartani a számára kedvező eredményt. 26–21-nél Kovacsicsnál belemenést fújtak, így támadhatott az utolsó percen belül a Valcea, és be is tudott találni.

A Győr már nem szerzett újabb találatot, igazán senki sem akarta elvállalni a mindent eldöntő lövést. Maradt a 26–22, így azonos pontszámmal végzett a két csapat, de mivel Romániában is ennyi volt az eredmény, az összesített gólkülönbség döntött, ami az ellenfélnek kedvezett. 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 6. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–OLTCHIM VALCEA (román) 26–22 (16–8)
Győr, 2500 néző. V: Kristic, Ljubic (szlovénok)
GYŐR: PÁLINGER - MRAVIKOVÁ 3, Hornyák 2, GÖRBICZ 7 (3), Spridon 1, Amorim 4, VÉRTEN 3. CSERE: Vígh (kapus), Bradeanu 3,  Mayer 1, Kovacsics 2,  Tomori
Valcea: Ungureanu - MAIER 6 (5), Vizitiu, STANCA 5, Lecusanu 1, PIDPALOVA 3, Puscasu 1. Csere: Tolnai (kapus), Luca 1,  Bese 1, Manea 2, Szűcs, Nechita, Vascsuk 2
Az eredmény alakulása. 7. p.: 2-0. 9. p.: 5-1. 15. p.: 8-3. 24. p.: 13-6. 28. p.: 16-8. 40. p.: 20-12. 46. p.: 22-15. 52. p.: 25-18. 59. p.: 26-20. 60. p.: 26-21
Kiállítások: 8 ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba: Az első félidőben nagy sebességgel és úgy játszottunk, ahogy azt elterveztük. A szünet után kissé elbizonytalanodott a csapat. Lehet talán túl korán jutottunk tetemes előnyhöz, de az is lehet, hogy a hajrára előjött néhány játékosunknál a fáradtság. Mindent összefoglalva, ha valaki szeptemberben azt mondja, hogy ebből a csoportból továbbjutunk, bizony elfogadtam volna. Ami pedig  a következő ellenfelet illeti, erről még nem gondolkodok, eddig jó csapatokkal játszottunk, de ezután ennél csak jobb együttesek következhetnek.  
Radu Voina: Már szombaton este, mikor, hogy a Zvenyigorod együttese vereséget szenvedett, ez már előrevetítette árnyékát annak, hogy nagyon nehéz csata vár ránk Győrött. Fergetegesen kezdett a győri együttes, csapatom azonban vette a lapot, és különösen a második félidőben sikerült átvenni a győriek ritmusát, s ennek köszönhető, hogy a véghajrában sikerült olyan eredményt elérnünk, ami a csoportelsőségünket biztosította. 
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Valcea 6 4 0 2 159-152   8 pont
2. Győri Audi ETO 6 4 0 2 153-149  8
3. Zvenyigorod 6 2 1 3 161-169  5
4. Itxaco Navarra 6 1 1 4 148-151  3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik