A Győr végig irányította a meccset Volgográdban

Vágólapra másolva!
2011.02.05. 13:29
null
Görbicz Anitáék győzelmet ünnepelhettek Volgográdban (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
A Győri Audi ETO KC végig kézben tartotta a mérkőzést Volgográdban, és 26–24-re győzött a Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. fordulójában.

A Győr már a 12. percben két góllal, 5–3-ra vezetett a BL középdöntőjének 1. fordulójában Volgográdban, és az első félidő jelentős részében ezt a kétgólos különbséget mutatta az eredményjelző a két csapat között, igaz, a magyar bajnok végül nem két- hanem háromgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe a játékrész végén.

Az már 30 perc elteltével is jól látszott, hogy a Győr sokkal szélesebb repertoárral rendelkezik, mint orosz ellenfele. Eduarda Amorim és Ana Gros átlövésekből volt eredményes, Vérten Orsolya a szélen verte meg kétszer is az emberét, de Simona Spiridont is többször sikerült megjátszania az ETO-nak, a román beállós három gólt is szerzett. Az első hét magyar gólt hét különböző játékos lőtte.

A hazaiak ezzel szemben a gyors támadásbefejezéseket és a lerohanásokat erőltették, nagyon egysíkúvá vált a játékuk. Makajeva ugyan ötször is eredményes volt, de a győriek összességében jól védekeztek, Lunde Haraldsen pedig ziccerek mellett hetest is fogott.

Az első félidőben a győriek edzője, Konkoly Csaba is jókor avatkozott a játékba, ugyanis 10–8 után kicsit leültek a vendégek, azonban a Volgograd hiába egyenlített, az ETO az időkérést követően megint elhúzott, és a szünetben 14–11-re vezetett.

A mieink játéka a második félidőben sem tört meg. Vérten Orsolya gyors indításból szerzett gólja után már öt góllal is vezettünk. A legnagyobb változást az jelentette a győrieknél, hogy már nem Lunde, hanem Pálinger állt a kapuban, de a védési hatékonyság nem változott.

Külön ki kell emelni az egész meccsen jól működő Aurelia Bradeanu, Simona Spiridon tengelyt, a két román születésű légiós összjátéka a második félidőben is gólt, illetve hetest eredményezett a győrieknek (igaz, a büntetőt kihagyta Görbicz). A héten a norvég Larvikkal hírbe hozott Spiridon (az ő posztjára érkezik a nyáron Győrbe Heidi Löke, éppen a Larviktól) különösen nagy kedvvel játszott.

Ez, mármint a nagy kedv és a nagy akarás az oroszokon is látszott, akik a 40. percre visszajöttek egy gólra, 21–20-ra, ám ekkor ismét Spiridon villant.

A Győr támadójátéka a második félidőben nem volt annyira lendületes mint az első 30 percben, kapufát is lőttek a vendégek és hetest is hibáztak, de a győzelmük nem forgott veszélyben. Az ETO 26–24-re nyert, és a jövő héten a Lipcse ellen folytathatja menetelését.

NŐI KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
 KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT, 1. FORDULÓ

DINAMO VOLGOGRAD (orosz)–GYŐRI AUDI ETO KC 24–26 (11–14)

Volgograd, 1100 néző. V: Vodopivec, Krasna (szlovénok)
VOLGOGRAD: Tyimosenkova – Makarova, Jacenko 1, Borcsenko 2, MAKEJEVA 6, Hmirova2, Avdekova 1. Csere: Fomina (kapus), KOCSETOVA 5 (1), Lambevszkaja, SZTEPANOVA 4, Grebenkina 3.
GYŐR: HARALDSEN – Mravikova 3, Hornyák Á. 1, GÖRBICZ 4 (3), Spiridon 3, Bradeanu 2 , VÉRTEN 6. Csere: PÁLINGER (kapus), Mayer, Amorim 4, Gros 1, Kovacsics 2 (2)
Az eredmény alakulása. 12. p.: 2–5. 20. p.: 5–8. 25. p.: 10–10. 34. p.: 12–17. 44. p.: 17–20. 49. p.: 20–20. 55. p.: 21–24. 57. p.: 23–25. Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 7/5 
 
 A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
 Lipcse (német)–Larvik (norvég) 24–26 (12–13)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik