A Győr fosztotta meg veretlenségétől a Ljubljanát

Vágólapra másolva!
2010.10.23. 20:08
null
Görbicz Anita remek góljaival döntő érdemeket szerzett a bravúros ljubljanai sikerben<br />(Fotó: Mirkó István – NS-archív)
Címkék
A női k&eacute;zilabda Bajnokok Lig&aacute;ja csoportk&ouml;r&eacute;nek harmadik fordul&oacute;j&aacute;ban a szlov&eacute;n Krim Ljubljana vend&eacute;gek&eacute;nt l&eacute;pett p&aacute;ly&aacute;ra &eacute;s nyert n&eacute;gy g&oacute;llal a Győri Audi ETO KC. A szlov&eacute;n egy&uuml;ttes k&eacute;t győzelem ut&aacute;n az első veres&eacute;g&eacute;t szenvedte el, m&iacute;g a m&aacute;sodik m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;t megnyerő Győr pontsz&aacute;mban be&eacute;rte szlov&eacute;n riv&aacute;lis&aacute;t.

Jól rajtolt a győri együttes, amely a kezdés után rögtön magához ragadta a kezdeményezést. A házigazdák kétszer még tudtak egyenlíteni, ám 2–2 után a győriek 8–4-re elhúztak, és helyzeti előnyhöz jutottak. Tegyük hozzá: messze nem érdemtelenül. Védelmükben az Amorim, Spiridon, Hornyák hármas rendkívül masszívnak, és ami lényegesebb, sokszor átjátszhatatlannal bizonyult – blokkoltak, kiléptek, ütköztek –, nem is ízlett ez a kemény, pattogós stílus a szlovéneknek. Mögöttük Pálinger Katalin remek védéseivel tovább növelte a hatékonyságot.

Ám mindez önmagában semmit, de legalábbis nem sokat ért volna, ha támadásban megközelítőleg nem ilyen jól teljesítenek a mieink. Gyorsan járt a labda, olajozottan pörgött a győri gépezet, amely általában tiszta lövőhelyzetig játszotta ki akcióit. Bár a Ljubljana kapuscsere és időkérés után felzárkózott egygólos hátrányra (11–12), egyenlítenie már nem sikerült. A győriek időben kapcsoltak, és az első felvonás hajrájában két 3–0-s etapnak köszönhetően szinte már megnyugtatónak hihető előnnyel vonultak pihenőre. (14–19)

A megnyugtatásról azért annyit jegyezzünk meg, hogy már ötgólos előnynél öt másodperc volt hátra az első felvonásból, amikor a Győr hozhatta játékba a labdát középkezdés után. Konkoly Csaba mégis úgy gondolta, hogy kikéri az idejét, és nagyszabású haditervet vázolt fáradt játékosainak a hátralévő szemvillanásnyi időre. A lövés össze is jött, az újabb gól azonban nem, de végül nem is hiányzott.

A második felvonásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az idő szorításában játszó ljubljanaiak sok választásuk nem lévén gyorsítani próbáltak játékukon és a támadásaik befejezésén, de ennek rizikójaként ott volt a hibázás lehetősége. Kapkodtak a vendéglátók, ami inkább nem jött be nekik, mint igen. A Győr rutinosan tartotta első felvonásban megszerzett előnyét, nyolc perccel a lefújás előtt közte nyolc volt a különbség (23–31), a vendégek javára.

Görbicz Anita nagyon elkapta a fonalat, szinte a pálya minden részéről lőtt gólt – már ami lőtávolon belülinek volt nevezhető –, míg a kapuba Pálinger helyére érkező frissítés, Katrine Lunde is megtette a magáét.

Váratlan fordulat jött el a végjátékban: az addig biztos lábakon álló győriek picit megzavarodtak, ezt 5–0-s etappal büntette a Ljubljana, amely így lőtávolon belülre került (28–31), és még volt hátra a találkozóból három perc. Nagyon jókor jött egy megnyugtató győri találat, de még így is maradt izgalom a végére. Na nem sok, végül teljesen megérdemelten, nagyszerű játékkal biztosan nyert a Győr, amely hasonló produkcióval Európában igen messzire érhet. Csak tudjon folyamatosan ezen a szinten teljesíteni... (30–34)

 NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
KRIM LJUBLJANA (SZLOVÉN)–GYŐRI AUDI ETO KC 30–34 (14–19)
Ljubljana, 2200 néző. V: Dentz, Reibel (franciák)
LJUBLJANA: Stefanisin - Koren 1, Varlec 3, LEKIC 10 (7), Bodnyeva 2, Gubernic, Zrnec 2. Cs: Grubisic (kapus), PENEZIC 5 (2), Mavsar 3 (1), Vergeliuk 3, Jankovic 1, Ceckova.
GYŐR: PÁLINGER - MRAVIKOVA 7, Gros 5, GÖRBICZ 10 (3), Spiridon 2, Bradeanu 4, Vérten 3. Cs: LUNDE (kapus), Hornyák Á., Amorim 1, Kovacsics 2, Szegedi.
Az eredmény alakulása. 7. p.: 2–4. 14. p.: 4–9. 18. p.: 8–9. 21. p.: 11–12. 24. p.: 11–15. 27. p.: 12–18. 35. p.: 17–21. 40. p.: 20–25. 48. p.: 21–29. 53. p.: 23–31. 58. p.: 28–31
Kiállítások: 8, ill. 20 perc
Hétméteresek: 10/10, ill. 3/3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik