V. SZ. 2018.03.31 08:40 Frissítve: 2018.03.31 08:49

Női kézi MK: a Fradi megvédené, a Győr visszahódítaná

A női kézilabda Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjében már a fináléba kerülésért játszik egymással a Győr és a Fradi, ami az erőviszonyokat tekintve előrehozott döntővel ér fel.

A ferencvárosi Danick Snelder és a győri Eduarda Amorim már a szombati elődöntőben újra összecsaphat (Fotó: Török Attila)

 

VISSZATÉR-E A TRÓNRA A 11 ÉVIG VERHETETLEN GYŐR?

A kézilabda női Magyar Kupa első helyét 2005 és 2016 között egyetlen csapat bérelte ki, a Győri Audi ETO KC, amely még a döntőben sem játszott különösebben szoros meccseket, ami azt is jelenti, hogy több mint egy évtizeden át nem kellett hozzá különösebb jóstehetség, hogy az ember lássa a sorozat végét.

Ez idén annyiban mindenképpen megváltozott, hogy egyrészt ezúttal az FTC-Rail Cargo Hungaria a címvédő, amely egy éve megszakította a sikersorozatot, és hetesekkel legyőzte az ETO-t, ráadásul Ambros Martínnak elég viharvert az utolsó győri szezonja. Az egy dolog, hogy bejelentette távozását, és akármennyire is jelent folyamatosságot az a tény, hogy eddigi másodedzője Danyi Gábor veszi át az együttes irányítását, a játékosokra biztosan hatással van egy ilyen váltás, ráadásul a Győrt sohasem látott sérüléshullám sújtja a szezonban, amiből csak nem tud kievickélni. Nem elég, hogy az idény során nem is volt olyan mérkőzés, amelyen mindenki rendelkezésre állt volna a keretből, most olyan kulcsjátékosokkal nem számolhat Martín, mint Nora Mörk, Tomori Zsuzsanna és Stine Oftedal. Na nem mintha a Győr nélkülük gyenge csapat lenne...

Ráadásul a sorozat két nagy esélyese, a Fradi és a Győr, amelyek közül a legutóbbi huszonöt kiírásból húsz alkalommal került ki a végső győztes, és amelyek az elmúlt bő egy évtizedben hatszor játszottak egymással a fináléban, ezúttal már az elődöntőben összekerültek egymással. Ezzel pedig nagy lehetőséget kapott a másik ág két csapata, a Siófok és az Érd, amelyek történetük legjobb kupaeredményét érhetik el a Papp László Budapest Sportarénában, ahol egyébként először játszanak női Magyar Kupa négyes döntőt.

Az egyre ütőképesebb, az új csarnokát a napokban avató Siófok egy esetleges fináléba jutással már biztosan klubtörténelmet írna, hiszen eddig csak egyszer állhatott dobogóra, amikor a 2013–2014-es idény bronzmeccsén 32–21-re legyőzte a Veszprémet. Az Érd pedig két éve az ideihez hasonló szituációban jutott be a döntőbe, amelyben végül 33–27-es vereséget szenvedett a Győrtől.

Így vagy úgy, de mind a négy csapatnak világos céljai lehetnek a hétvégén: a Győrnek, hogy visszahódítsa a kupát, a Fradinak, hogy megvédje, a Siófoknak és az Érdnek pedig hogy klubtörténelmet írjon.

ÍGY VÁRJÁK A NÉGYES DÖNTŐT

KISS Éva, a Győr kapusa: – Mostanában jó formában érzem magam, ami a hollandok elleni válogatott meccsen ki is jött, és különösen örülök, hogy ez győzelmet ért. De akkor is voltak hibáim, és ugyanúgy dolgozom tovább, mert szeretném tartani a szintet, bár a léc most elég magasan van. A sok sérült miatti helyzetet a Győrrel eddig szerintem elég jól megoldottunk, és most sincs sorrend, nincs fontosabb és kevésbé fontos meccs. Ellenünk mindenki kettőzött erővel játszik, de állunk elébe ezúttal is, hiszen sérültek ide vagy oda, a küzdéssel és az akarással eddig sem volt gondunk.

LUKÁCS Viktória, az FTC jobbszélsője: – Bár ez a kupadöntő annyiban biztosan más, hogy a Győr ellen kezdünk, így az első meccs keményebb lesz, mint eddig, mégsem készülünk másképp, mint korábban. Annyi, hogy ha bejutunk a döntőbe, nyilván fáradtabbak leszünk a szokásosnál, de nézzük a másik oldalról, egy kicsit többet pihenhetünk, mert akkor később játszanánk vasárnap. A hollandok elleni válogatott meccs nagyon feldobott mindenkit, de nem vettem észre, hogy sokat kivett volna belőlünk. Sőt, ott is készültünk Brochra és Grootra, ehhez még Elek Gábor is hozzátett információkat, ami most is jól jöhet majd ellenük.

ERDŐSI Ildikó, a Siófok balszélsője: – Nagyon készültünk az Érd ellen az elmúlt héten, de még három hete sincs, hogy játszottunk velük a bajnokságban, amelyen ugyan kikaptunk két góllal idegenben, de azóta alaposan kielemeztük őket. Nagyon jó csapat, de mivel mi is azok vagyunk, biztos vagyok benne, hogy megint szoros meccset fogunk játszani, és bízom abban is, hogy most a mi javunkra billen a mérleg nyelve. Szeretnénk döntőbe jutni, és túlszárnyalni eddigi legjobb kupaeredményünket, a 2014-es bronzérmet. Azt nem tudnám megmondani, a fináléban kit látnánk szívesebben, a Fradit vagy a Győrt, maradjunk annyiban, hogy csak jussunk be!

KISFALUDY Anett, az Érd beállója: – Nagyon jó volt a válogatott hétvége, sok tapasztalatot szereztünk, és inkább feltöltött minket, mert a hollandok elleni siker szinte többet adott vissza, mint amennyit kivett belőlünk. De gyorsan le kellett zárnunk és a Siófok elleni Magyar Kupa-elődöntőre koncentrálni. Néhány hete nyertünk ellenük, de ezúttal nem hazai pályán játszunk, így a meccs biztosan nem lesz ugyanolyan. Két éve már bejutottunk a döntőbe, jó lenne ezt megismételni, ez most az elsődleges cél, éppen ezért a finálén egyáltalán nem is gondolkozunk. Azt majd akkor, ha ott vagyunk. A célunk egyértelmű, érmet szerezni, és ha lehet, minél fényesebbet.

A MAGYAR KÉZILABDA-SZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYE A SZURKOLÓKNAK
 

„Kérjük az eseményre érkező szurkolókat, hogy vegyék figyelembe a kupadöntő során érvényes beléptetési szabályokat annak érdekében, hogy minden kézilabdabarát számára maradandó élmény legyen a rendezvény.

Felhívjuk a jegytulajdonosok figyelmét, hogy a Győri Audi ETO szurkolói számára a belépés az Ifjúság útja felől, az Északi kapun át lehetséges, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria, a Siófok KC és az Érd szurkolói a főbejáraton, azaz a metróállomás felőli decken közelíthetik meg az Arénát. Kérünk mindenkit, hogy a minél gyorsabb és biztonságosabb bejutás érdekében időben érkezzen meg az eseményre és tartsa be a belépési szabályokat.

Készpénzmentes aréna

Felhívjuk valamennyi szurkoló figyelmét, hogy a Papp László Budapest Sportaréna parkolói és büféi készpénzmentesek. A büfékben kizárólag bankkártyával lehet fizetni.

Felhívjuk figyelmüket, hogy belépőjegyeiket és parkolójegyüket előre megvásárolhatják a BudapestAréna Mobilalkalmazáson (ArenApp, Budapestarena) keresztül! Tekintettel arra, hogy a parkolóház kapacitása véges, kizárólag az előre megváltott jegy garantálja az érkező vendégek számára, hogy lesz parkolóhelyük. A már megváltott parkolójegy esetén nincs helyszíni díjfizetés, csak jegyérvényesítés; így látogatóink kényelmesebben tudják parkolóhelyüket elfoglalni.

Készpénzt kizárólag az Aréna ruhatáraiban fogadnak el.”

 

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ (Papp László Budapest Sportaréna)
A PROGRAM
ELŐDÖNTŐ (2018. március 31.)
11.00:
kapunyitás
13.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC
15.15: Siófok KC–Érd

HELYOSZTÓK (2018. április 1.)
12.00: kapunyitás
14:00: a 3. helyért
16:30: döntő

 

 

2020.03.30 07:37:41

Kézilabda NAGY PÉTER

A Liberbank Cuenca válogatott kézilabdázója Szegeden készül, s nem zárja ki, hogy itthon folytassa.

2020.03.29 15:16:08

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A sorozat ötödik, záró epizódjában a 2008-as olimpia történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.28 15:59:13

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

Az olimpiai visszatekintés negyedik epizódjában a 2004-es játékok történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.27 17:36:41

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A dánoktól hatgólos előnyről elszenvedett vereség már-már az évezredes magyar sors szimbólumává magasztosult.

2020.03.27 14:47:11

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

NAGYINTERJÚ. A Veszprém edzője a félbeszakadt idényről, saját edzői filozófiájáról is beszélt, és még kedvenc fotóiból is mutatott néhányat.