A Ferencvárosnak esélye sem volt

Vágólapra másolva!
2009.10.04. 14:03
Címkék
A Ferencváros kikapott a csoportelsőségről döntő vasárnapi mérkőzésen a dán Köbenhavntól a női kézilabda Bajnokok Ligája 16-os főtáblájáért zajló ungvári tornán, így az EHF-kupában folytathatja szereplését a nemzetközi porondon.
 
 
Szucsánszki Zita két gólt szerzett a dánok ellen (Fotó szabó miklós, archív)
Szucsánszki Zita két gólt szerzett a dánok ellen (Fotó szabó miklós, archív)

A Bajnokok Ligájába jutásról döntő Ferencváros–Köbenhavn mérkőzés sajnos a papírformának megfelelően kezdődött az ungvári selejetezőtorna utolsó fordulójában.

Anja Andersen csapata 3–0-ra, majd 5–1-re vezetett a találkozó elején, a szünetben pedig már 16–10-es dán vezetést mutatott az eredményjelző.

A Ferencváros sajnos a folytatásban sem tudott váltani, sem védekezésben, sem támadásban nem tudta felvenni a versenyt a válogatottak sorát felvonultató dánokkal szemben, így végül 31–20-as vereséget szenvedett.

A Köbenhavn vezére az első félidőben a román válogatott balátlövő, Carmen Amariei és az orosz válogatott szélső, Emiliya Turey volt. A második játékrészben pedig a legtöbbször a montenegrói Maja Szavics állította megoldhatatlan feladat elé Szucsánszki Zitáékat.

A mezőny legeredményesebb játékosa a nyolc találatig jutó Turey volt, míg a magyar csapatból Emberovics Míra jutott négy gólig.

A Ferencváros vereségével a második helyen végzett az ungvári selejtezőcsoportban, és az EHF-kupában folytathatja szereplését.

NŐI KÉZILABDA BL, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
3. csoport (Ungvár), 3. forduló
FC Köbenhavn (dán)–FTC-RightPhone 31–20 (16–10)
Legjobbó góllövők: Turey 8, Szavics 7,  ill. Szamoránsky A. 4, Emberovics 4
HC Szmart (ukrán)–Brühl (svájci) 30–21 (19–9)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik