A Barcelonáé vagy a Ciudad Realé lesz a trófea

Vágólapra másolva!
2011.05.28. 17:04
null
A Barcelona férfi kézilabdában is a csúcsra érhet a hétvégén (Fotó: Imago, archív)
Címkék
Spanyol házidöntőre kerül sor vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, az elődöntőben ugyanis a Barcelona 30–28-ra nyert a Löwen ellen, míg a Ciudad Real 28–23-ra legyőzte a Hamburgot.

 

LÖWEN–BARCELONA

A két csapat ebben az idényben már harmadszor találkozott egymással, a csoportmérkőzések során a Löwen Barcelonában 31–30-ra nyert, míg Németországban 38–38-as döntetlen született.

Most remekül kezdett a Barcelona, hét perc alatt – főleg szélről és beállóból lőtt gólokkal – elhúzott 4–0-ra, Nagy László remek passzokkal szolgálta ki társait, védekezésben is jól fogta össze csapatát, Danijel Saric pedig nagyszerűen olvasta a Löwen lövéseit.

A német alakulat ezután megemberelte magát, védekezése összeállt, és bár a Barca egy ideig tartani tudta előnyét, az a 27. percre végül teljesen elolvadt, Zsarko Sesum indítás utáni találatával 10–10-re alakította az állást.

A szünetig hátralévő időben a katalánok emberelőnyben dobtak gyorsan két gólt, de a Löwen még gyorsabban egyenlített, így a pihenőre 12–12-vel vonulhattak a felek.

A második játékrész egy Nagy László-góllal kezdődött – végre átlövésből is be tudta venni Slawomir Szmal kapuját –, ám Uwe Gensheimer parádés lövéssel egyenlített a bal szélről, majd a vezetést is megszerezte a Löwen, először a mérkőzés során.

Több technikai hiba és elrontott ziccer jelezte, hogy ezek a klasszisok is tudnak persze hibázni, de természetesen nem lenne szép mindent, például Szmal bravúrjait ennek a számlájára írni, a lengyel kapus egy percen belül kétszer is kivédte Juanín García ziccerét.

A másik oldalon ezzel szemben villogott a balszélső, Gensheimer úgy dobálta az extrábbnál extrább gólokat, mintha csak edzésen lenne.

Ha vele nem is, a többi mannheimi játékossal bírt Saric, védései után pedig a Barcelona elhúzott három góllal (20–23), a megsérült Szmal helyére kényszerűségből beállt Henning Fritz nem sokat találkozott a labdával. Gudmundur Gudmundsson időt is kért, de ezzel sem tudta megváltoztatni a számukra végzetesnek tűnő tendenciát.

Hiába harcolt ki például hétméteres Bjarte Myrhol, Gensheimer lövését a Barca harmadik számú kapusának számító Pérez Gonzalo de Vargas kivédte.

Kilenc perccel a vége előtt 26–21-re vezettek a gránátvörös-kékek, akik ezúttal türkizzöld mezükben léptek pályára.

A Löwen persze nem adta fel, feljött két gólra is, de a másik oldalon ekkor az olasz beállós, Marco Oneto tette hozzá a magáét fontos találataival, amivel végleg eldöntötte a csatát.

A 30–28-ra nyerő Barcelona az idén is döntőt játszhat a kölni arénában.

CIUDAD REAL–HAMBURG

A Löwen–Barcelona mérkőzésen Szmal kiválása kulcsmomentumnak bizonyult, és egy kapus az esti mérkőzésen is megsérült. A Ciudad Real balszerencséjére ez Sterbik Árpád volt, aki a neki jutó kevesebb mint négy perc alatt is bemutatott két nagy védést, ám az egyik után egy rossz lépésnél harcképtelenné vált.

A spanyolokat ez mindenesetre olyannyira nem vette vissza, hogy kétgólos hátrányból Kiril Lazarov találataival fordítottak. A Sterbik helyére beálló José Javier Hombrados szép lassan felvette a meccs ritmusát, csapata pedig tartani tudta 2-3 gólos előnyét. A sok hiba által tarkított első félidő végén a Ciudad Real 12–10-re vezetett.

A második harminc perc eleje egyértelműen a spanyol gárdáé volt, amely több könnyű góllal elhúzott hat góllal. Luc Abalo ezúttal is elemében volt, pedig most nem a szélen, hanem átlövőként szerepeltette Talant Dujshebaev.

A 40. percre ismét teljesen nyílttá vált a csata, a hamburgiak ugyanis feljöttek két gólra, nagyban a fonalat elkapó Johannes Bitter védéseinek köszönhetően.

Ennél közelebb azonban nem jutottak, nyolc perc sem volt már hátra, amikor Abalo átlövésével újra négygólosra nőtt a „vendégek” előnye.

A hajrában a HSV mindent megpróbált, levitte a kapust is, de ez sem vezetett eredményre, a Ciudad Real végül sima győzelmet aratott, így készülhet a Barcelona elleni spanyol házidöntőre.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ, KÖLN
ELŐDÖNTŐ
Rhein-Neckar Löwen (német)–Barcelona (spanyol) 28–30 (12–12)
Köln, 19 250 néző. V: Nenad Krstic, Petar Ljubic (szlovénok)
A Löwen gólszerzői: Gensheimer 7, Bielecki, Stefánsson, Cupic 4-4, Sesum 3, Myrhol 2, Tkaczyk, Schmid, Müller, Groetzki 1-1
A Barcelona gólszerzői: García, Rutenka 5-5, Tomás 4, R. Entrerríos, Oneto 3-3, Rocas, Nagy, Ugalde 2-2, Sorhaindo, Sarmiento, Igropulo, Nöddesbo 1-1
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Ciudad Real (spanyol)–Hamburg (német) 28–23 (12–10)

Köln, 19 250 néző. V: Martin Gjeding, Mads Hansen (dánok)
A Ciudad Real gólszerzői: Abalo, A. Entrerríos 6-6, Lazarov 5, Källman 4, Canellas, Parrondo 2-2, Guardiola, Rodríguez Vaquero, Viran 1-1
A Hamburg gólszerzői: Lindberg, Schröder 5-5, Hens 4, Duvnjak, K. Lijewski, Vori 2-2, G. Gille, Jansen, Lackovic 1-1
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3
A bronzmeccset vasárnap 15.15-kor, a döntőt 18 órakor rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik