A Barca idegenben is legyőzte a címvédő Kielt

Vágólapra másolva!
2011.05.01. 20:20
null
A katalán csapat játékosai Kielben is a címvédő fölé nőttek (Fotó: Imago, archív)
Címkék
A Barcelona a hazai pályán aratott kétgólos győzelem után idegenben is nyerni tudott (36–33-ra) a címvédő Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így kettős győzelemmel jutott a kölni négyes döntőbe.

 

 

MOCSAIÉK SZÉPEN BÚCSÚZTAK

A hazai pályán elszenvedett 14 gólos vereség után a Flensburg csak a szép búcsúban reménykedhetett. Ez összejött a német csapatnak, amely 22–21-re győzött a Ciudad Real otthonában.

Szilágyi Viktor három góllal segítette a Flensburgot, Mocsai Tamás nem volt eredményes.

A Barcelona hazai pályán mindössze kétgólos előnyt tudott szerezni, így finoman fogalmazva nem mehetett biztosra a visszavágón. A katalánok azonban a nagyszerűen védő Danijel Saric vezérletével remekül kezdték a találkozót, a bosnyák kapus védései után társai több könnyű gólt is szereztek. A Kiel 7–11-ről feljött 10–11-re, ám ezután ismét a vendégek percei következtek, 18–12-re elhúztak, a szünetben pedig néggyel vezettek (15–19).

A Barca úgy kezdte a második félidőt, ahogy a nyolcaddöntőben a veszprémi visszavágót is, azaz parádésan. Négy nullás rohanásukat követően ismét nagyon távol került a továbbjutás a címvédőtől, amelynek edzője időt kért. Úgy nézett ki, ez megváltoztathatja a dolgok menetét, A gyengén védő Thierry Omeyert lecserélő Kiel feljött 25–20-ra, de a vendégek időkérése után ismét nőni kezdett a különbség. Negyedórával a vége előtt már sejthető volt, hogy az utolsó percekre nem marad izgalom, és bár a végére a Barcelona kicsit kiengedett, a továbbjutását abszolút nem fenyegette veszély.

A kölni négyes döntőben így két spanyol (Ciudad Real, Barcelona) és két német csapat (Hamburg, Löwen) lesz érdekelt.

ÍGY LÁTTÁK
Nagy László, a Barcelona játékosa: – Tudtuk, hogy nehéz lesz kiharcolni a négyes döntőbe jutást, de az első perctől az utolsóig a kezünkben tartottuk a mérkőzést.
Xavi Pascual, a Barcelona edzője: – Fantasztikusak voltunk, az összes játékosom szívvel-lélekkel küzdött a győzelemért.
Alfred Gislason, a Kiel edzője: – Jobb teljesítmény kellett volna négyes döntőhöz. A védekezésünk nagyon gyenge volt, az ő kapusuk pedig sokkal jobban védett.
Filip Jicha, a Kiel játékosa: – Nehéz szavakat találni egy ilyen meccs után, de a Barca egyértelműen jobb volt nálunk. Ezeket a találkozókat kis dolgok döntik el, nálunk pedig ezúttal túl sok kis hiba volt.

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Kiel (német)–Barcelona (spanyol) 33–36 (15–19)
Kiel, 10 250 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok)

Gólszerzők: Ahlm 8, Ilics 8, Jicha 6/1, Klein 3, Sprenger 3, Zeitz 2, Andersson 2, Fernandez 1, ill. Rutenka 9, Nöddesbo 5, Nagy 4, Garcia 4, Rocas 4/3, Sarmiento 3, Entrerrios 2, Ugalde 2, Tomás 2, Sorhaindo 1

Gól hétméteresből: 1/2, ill. 3/3
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Továbbjutott: a Barcelona, 63–58-as összesítéssel

 

A NÉGYES DÖNTŐ RÉSZTVEVŐI
Barcelona
Ciudad Real
Löwen
Hamburg
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik