99 százalék, hogy Lékai a Szegedben folytatja

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 16:37
null
Mikler már biztosan Szegeden folytatja (Fotó: NS-archív)
Címkék
A hivatalos bejelentéssel még várnak Szegeden, de gyakorlatilag eldőlt: Lékai Máté a PLER után a Pickben folytatja pályafutását.

A válogatott Szlovénia elleni sikerével és vb-re jutásával befejeződött a kézilabdaévad. A keret játékosai hétfőn követték klubtársaikat, akik már három hete élvezik a szabadságot. A nyitott igazolási kérdések is lezárultak – csak az a kérdés, a még titkolózó klubok mikor hozzák hivatalosan is nyilvánosságra.

Lékai is érkezhet (Fotó: plerkc.hu)
Lékai is érkezhet (Fotó: plerkc.hu)

„Fogalmam sincs, mit akarnak a szegedi vezetők, de én megyek szabadságra, rám fér a pihenés. A szerződésem jövőre jár le, és én jól érzem magam Szegeden" – mondta a Nemzeti Sportnak a szlovén Luka Zvizej, akitől szabadulni kíván a Pick, mivel a klasszis balszélső magas fizetését szinte képtelen lenne kigazdálkodni. A szlovén szélső iránt állítólag a Kiel és a Celje érdeklődik.

Információnk szerint nem marad a Tisza-partján Lele Ákos sem, aki visszatér a Tatabánya-Carbonexbe, amelyben már szerepelt kölcsönjátékosként. Megválna az egyesület a még szerződésben álló Petar Nenadicstól, akinek állítólag szintén akadnak külföldi kérői.

És akkor az újoncokról...

„Elnézést, de egyelőre nem mondhatok semmit a szegedi szerződésemről" – zárta rövidre udvarias válaszát a sokat mondóan mosolygó Lékai Máté, akiről csak annyit lehet tudni, hogy nem tölti ki egyéves szerződését a PLER-ben, hanem biztosan a Pickben folytatja. Az is eldőlt, hogy nem kölcsönjátékosként (a PLER sem így adja tovább, és az a variáció is megdőlni látszik, hogy a Veszprém venné meg, s innen bérelné a Szeged). A kérdés: mennyi időre állapodott meg a Szeged és Lékai, akire nem kisebb feladat vár, mint Danijel Andjelkovics pótlása.

A külföldről, várhatóan Szlovákiából vagy Oroszországból igazolandó balkezes átlövő(k) kérdését is egy héten belül tisztázni szeretnék a Picknél, miként a Veszprémből tavaly egy évadra kölcsönkapott Liszkai Szilveszter sorsát is.

Igaz, ez utóbbi most már inkább a veszprémi vezetők kezében van (a válogatott kapus maga sem tud ennél többet).

PICK-SZEGED: JÖTTEK-MENTEK 
Érkezett (érkezik): Bajorhegyi Ádám (Mezőkövesd), Dusan Beocsanin (szerb, Partizan Beograd – Szerbia), Lékai Máté (PLER), Mikler Roland (Dunaferr SE), Frantisek Sulc (szlovák, Düsseldorf – Németország), Tatai Péter (Dunkerque – Franciaország), Törő Szabolcs (Arrate Eibar – Spanyolország), Tóth Mihály, Grünfelder Péter (az utánpótlásból kerültek a felnőtt kerethez), illetve Skaliczki László (edző, Kecskemét)
Távozott (távozik): Danijel Andjelkovics (szerb, Toulouse – Franciaország), Lele Ákos (Tatabánya), Dragan Marjanac (szerb, Lábaro Toledo – Spanyolország), Krivokapics Milorad (Koper – Szlovénia), Petar Nenadics (szerb, ?), Vladimir Oszmajics (montenegrói, Koper – Szlovénia), Simon Bence (Kecskemét), Luka Zvizej (szlovén, Kiel?, Celje?), Dragan Djukics (edző)
A PICK-SZEGED VÁRHATÓ KERETE, 2010–2011 
Kapus: Mikler Roland, Tatai Péter, Tóth Mihály
Jobbszélső: Tomás Stranovsky, Vancsics János
Jobbátlövő: igazolás alatt (szlovák, orosz?)
Beállós: Herbert Gábor, Zubai Szabolcs, Grünfelder Péter
Irányító: Lékai Máté, Frantisek Sulc
Balátlövő: Dusan Beocsanin, Katzirz Dávid, Bajorhegyi Ádám
Balszélső: Törő Szabolcs, Vadkerti Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik